Okategoriserade

Motsatsen till All Male Panel

29 maj 2015

Vilken magisk dag igår alltså. Min kompis Malin tog mig med på TedX Women. Ni vet upplägget: Person står uppe på scenen och pratar om bra idéer i en kvart. Precis så lång tid man orkar fokusera fullt ut. Mellan klockan nio på morgonen och fem på eftermiddagen fick vi höra kvinnor från helt olika branscher prata om vad de tycker är viktigt. Det var otroligt inspirerande.

Mina favoriter var bland annat Natasha Case och Freya Estreller som grundat Coolhaus. Glass inspirerad av arkitekter från hela världen. De började med en gammal postbil som de förvandlade till en Foodtruck. Älskade också Sarah Gertrude Shapiro (vars tv-serie UnReal har premiär på måndagen) som pratade om hur oerhört sexistiskt Hollywood är. Lägger upp praten så fort jag får tag på dem.

Många talade om hur man i karriären aldrig får sluta kämpa vid ett nej. Efter hundra eller tusen nej kommer det alltid ett ja och det är det som räknas. Alla misslyckas, men det gör inte så mycket för det kommer fler chanser och kommer det inte fler chanser får man skapa dem själv. Nu låter detta väldigt amerikanskt där alla ska bli entreprenörer, men jag tycker att det passa bra in på konst eller litteratur eller vad man nu sysslar med. Vill förlaget inte ha ditt första manus, skriv om eller skriv nytt. Bli bättre. 

Det allra finaste med dagen var ändå kärleken i publiken. Över hela salen, som rymde ungefär hundra personer, låg en välvilja och en generositet. Alla ville att det skulle gå bra för alla. 

Men hörni, kan inte någon av er ordna en TedX i Helsingfors? Tycker att det skulle göra gott i dessa tider.

Guiden: Los Angeles
Los Angeles i sommar?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anonym 31 maj 2015 at 20:10

    TEDx helsingfors har ordnats 2009 och 2011. för några veckor sen ordnades TEDxOtnäsED, någon som var där?

  • Leave a Reply