Okategoriserade

Guiden: Los Angeles

30 maj 2015

Det här är givetvis mig högst personliga guide och eftersom jag bara bott här i ett och ett halvt år finns det en massa ställen jag inte har koll på, men men här kommer mina favoriter:

ÄTA:


Guisados i Echo Park. Ta med en egen öl eller drick deras melonsaft. Beställ tre-fyra tacon eller samplern och sitt utomhus. Billigt och mysigt, stänger tidigt. Eller Reel In i Malibu, bra och plånboksvänliga tacos. Perch i Downtown är en finare middag på taket till ett gammalt hotel. Magisk utsikt och oftast ett live band. Maten lutar mot det franska. Line Hotel i Koreatown och The Sunny Spot i Venice har superba bruncher. Gillar också Gjelina, Santa Monica Sea Food, Malibu Pier Café, Le Figaro, R+D, Sugar Fish, Gracias Madre och Kang Hodong Baekjeong i Koreatown.
DRINKAR

Blicka ut över Stilla havet från Shangri Las takterrass, Ace Hotels takterrass, Dresden, Blind Dragon, Chateau Marmont, The Sunset Junktion, sjung karaoke i ett eget rum i Little Tokyo. Märker att jag är superdålig på att dricka drinkar.

GÖRA

Men sen då, när magen är mätt och drinkglasen tomma? Los Angeles är en usel turiststad. Avstånden är långa och det finns inget Eiffeltorn att kolla på. Hollywood Boulevard är smutsig och fullt av folk som vil lura pengar av turister. Men det finns såklart grejer att göra, börja med att hyra bil. Hajka upp till Hollywoodskylten. Åk ut till en klassisk mall som Citadel, besök museet LACMA eller varför inte The Getty. Se solen gå ner över staden från Griffith Park Observatory. Se stand up på The Improv i WeHo.


Eller till Franklin Canyon, Runyon Canyon eller Topanga. Art District i Downtown, springa upp och ner för Santa Monica Stairs. Åk på val- och delfinsafari (vi brukar åka ut från Marina del Rey).Cirkulera bland hipsters på Abbot Kinney i Venice, gå på stand up på The Improv i West Hollywood, se Lakers eller Clippers spela Basket och Dodgers baseball, begravningsplatsen Hollywood Forever, Brentwood Farm Market, First Friday i Venice (eller Foodtruck Friday, som vi kallar den), häng en stund på Venice Boardwalk (men bara en liten stund).

Är också väldigt för
tjust i Palm Springs och Joshua Tree, men det blir två tre timmar österut från Los Angeles. Santa Barbara eller bara en dag på någon av stränderna i Malibu är också att rekommendera.


PRAKTISKT

Har tyvärr ingen koll på hyra bil annat än att det är mycket billigare än i Norden. Ingen panik för att köra i LA Rekommenderar Airbnb istället för hotell. Det är såklart en smaksak, men själv skulle jag välja områden som Santa Monica, Venice, Los Feliz, Silver Lake eller Echo Park.

Bokhora på Instagram
Motsatsen till All Male Panel

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Lotta 30 maj 2015 at 07:16

  Rekommenderar också ett besök på Museum of Tolerance. Har man tur kan man få lyssna till holocaustöverlevanden berätta sina livshistorier. Tungt men lärorikt!

 • Reply 4everfine 30 maj 2015 at 21:04

  Men åh en sån perfekt och lagom guide. Tack!

 • Reply Peppe 1 juni 2015 at 22:24

  Tack! Kört förbi det massa gånger, men aldrig gått in.

 • Reply Peppe 1 juni 2015 at 22:24

  Välkommen hit!

 • Reply Peppe 1 juni 2015 at 22:25

  Välkommen hit!

 • Reply Peppe 1 juni 2015 at 22:25

  Tack! Kört förbi det massa gånger, men aldrig gått in.

 • Leave a Reply