Okategoriserade

Kärleken kärleken Kärleken

27 juni 2015

När jag vaknade i morse och som vanligt började med att öppna Twitter möttes jag av en svallvåg av regnbågskärlek. Så otroligt fint att man nu i alla USA:s delstater får gifta sig med folk av samma kön.

Om några år kommer vi att se tillbaka och tycka att det var alldeles sjukt att det fanns en tid då äktenskapet inte var jämlikt. Eller det gör vi väl redan nu. Undrar om det kändes på lite samma sätt när kvinnor fick rösträtt. Man såg tillbaka och funderade på hur konstigt det var att man levt i ett samhälle där människor värderades olika på basen av sitt kön. Eller det gör man ju fortfarande, värderar folk på basen av kön. Men juridiskt blev kvinnor och män likställda. 

Jag är ju lyckligt lottad som får leva i en gayvänlig stad. För några veckor sedan gick vi, som den uppmärksamme läsaren kanske minns, på LA Pride. Jag trodde inte att jag skulle reagera så starkt, men fick tårar i ögonen av att polisen och brandmännen marscherade längst fram i paraden. Nu börjar jag syfta igen. Mycket fint med tsärleken.

Ratatas sommarlista
En lista på bra länkar

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anonym 27 juni 2015 at 11:59

  " Undrar om det kändes på lite samma sätt när kvinnor fick rösträtt. Man såg tillbaka och funderade på hur konstigt det var att man levt i ett samhälle där människor värderades olika på basen av sitt kön."

  Demokrati är en ganska ny uppfinning dvs. ingen har haft rösträtt särskilt länge. Och där rösträtt instiftades så fick kvinnor det ganska snabbt efter män, vilket är helt förståeligt med tanke på mäns och kvinnors olika samhällsfunktioner.

  Jag tycker tvärtemot att det är konstigt att jag lever i en tid då flesta människor är så orealistiska och anakronistiska.

  Men en allmän fundering om könens olika värde: Kvinnor värderar ju män och manlighet olika, varför får inte män och kvinnor värderas olika? Eller: Varför får man värdera annorlunda inom kön men inte mellan kön?

 • Reply Peppe 27 juni 2015 at 17:45

  För att alla människor är lika mycket värda oberoende av kön, sexualitet, hudfärg, funktionalitet osv. Man får aldrig värdera annorlunda.

 • Reply Anna 28 juni 2015 at 21:24

  Jag storgråter alltid bakom solglasögonen som bara den när jag är och ser på Stockholm pride. Och vet aldrig riktigt varför.

 • Reply Stockholm Pride 2018 och en OOTD - Livet & LA 4 augusti 2018 at 10:41

  […] vem de vill (”Vem du än är, vart du än ska” buhuuu, snörvel, snörvel). Alltså Los Angeles Pridetåg går ju inte heller av för hackor, men på många håll i USA håller man på att inskränka på […]

 • Leave a Reply