Okategoriserade

Helgläsning

31 juli 2015

Gick ut med Cissan, Johanna, Pernilla och Maggan igår. Skrattade mycket. Lite mör i kroppen så jag bjussar på läsning från andra människor.

Vi pratade om reklam och känslor på sociala medier och Johanna tipsade om den här texten på Dagens Nyheter. Mycket intressant om hur sponsorering gått från att ha varit en desperat handling till kontroll över ekonomi. Tycker själv att det är lite obehagligt att blanda in för mycket privatliv och känslor med kommersiella produkter, men också att vissa tjänster och grejer kan passa bra in på en blogg. Det viktigaste är att avsändaren är tydlig. En bloggare, poddare, instagrammare kan tycka att en produkt är bra OCH få betalt för att säga det, men det finns ändå en skillnad mellan att säga något utan sponsorpengar. New York Times skrev om smygreklam i podcaster och vi pratade om det i podcasten.

Washington Post skriver: A politician in Finland declared war in multiculturalism. This is how the country respondend

En kille som flyger världen runt gratis. Han har knäckt alla koder kring hur man maximalt utnyttjar flygbolagens poängsystem och kreditkortens flygsamarbeten. Finns på Rolling Stone.

The Guardian skriver om slutet på kapitalismen. Om hur västvärldens medelklass blir allt fattigare medan Kina och Indien rikare tills de möts. Solidaritet och kollektivt tänkande har blivit ersatt av en extrem individualism. 

Jag skrev om dödsfallet i Calais och Linda som forskat i Storbritannien länkade till en text hon skrev efter att under tre dagar besökt staden med omgivning och upplevt situationen med egna ögon. Bra text som förklarar sammanhanget.

En text om tandläkaren som sköt lejonet Cecil och drevet som vaknade till. 

Ni vill givetvis ha Lena Dunhams feministiska nyhetsbrev Lenny Letter. Äckligt med människor som säger Vad var det jag sa, men jag SADE ju att nyhetsbrev är det hetaste.Kapitalisera på Pride?
Hur man firar bröllopsdag

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Johanna 31 juli 2015 at 14:27

  Kommenterar inte alltid på dessa inlägg men måste bara säga en gång för alla: älskar dem! Så gött med massa bra lästips som man inte ens behöver leta efter. Applåd och high five!

 • Reply Bella 31 juli 2015 at 15:42

  + 1
  Tack för det här inläggen! Massor med bra lästips!
  Jag skulle gärna läsa mer om vad du tycker om smygreklamen på instagram och de unga tjejerna med flera hundratusen följare som mer eller mindre bara visar upp produkter och "drömliv" och hur det påverkar andra unga tjejer…

 • Reply Peppe 2 augusti 2015 at 13:35

  Vad roligt att höra! high five tillbaka.

 • Reply Peppe 2 augusti 2015 at 13:35

  Skriver gärna om det!

 • Leave a Reply