Okategoriserade

Mobilläsning, tidningsläsning och barn

15 augusti 2015

Hanna tipsade om den här krönikan om hur dagens föräldrar sitter försjunkna i sina mobiler medan barnen leker vind för våg. Annat var det förr i tiden då mammor och pappor avsatte all sin lediga tid till att leka pedagogiska lekar med sin avkomma, eller? 

Emmanuel Karlsten skriver om Alfons Åbergs pappa som för det mesta sitter försjunken i sin tidning.

”Jag tänker att det måste ha rasats mycket kring det här. Särskilt i det Sverige som så ivrigt greppar efter pekpinnar om hur föräldrar ska fostra barn. Kanske har folk gått man ur huse för demonstrationer eller krävt tidningsfria zoner i förskolor? Nej. Inget.”

Det är lätt att tycka att allt var bättre för eftersom förr var tryggt. Alfons växte antagligen upp till en ansvarstagande man som aldrig började röka, köpte ekologiska morötter och snällt betalade skatt. Trots att hans pappa så ofta satt förtrollad av sin tidning. Jag tror att de flesta av dagens barn också kommer att växa upp till välartade individer trots att mamma och pappa kollade sin Twitter eller läste Hufvudstadsbladet på mobilen.


Last days of Helsinki
Den finländska sommarpersonligheten

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Johanna 16 augusti 2015 at 19:26

    Läser passande nog detta på mobilen medan jag med ena foten gungar min (väldigt nöjda känner jag mig nödgad att tillägga) son i baby sittern. Hehe.

  • Reply Peppe 16 augusti 2015 at 19:52

    hehehe, moderna kvinna.

  • Reply Hannah 17 augusti 2015 at 09:07

    Även i detta fall är det väl måtta med alt som gäller. Jag själv kan personligen tycka att det är trist att hänga med någon som hela tiden knappar på sin telefon så därför tänker jag att barn inte heller ska behöva tävla om uppmärksamhet med en telefon. Men givetvis kan man kolla något om man vill, bara den inte växer fast i handen helt och hållet, det gör en till en trist typ – oberoende om sällskapet är ungt eller gammalt.

  • Leave a Reply