Resa

Stockholm är kallt

12 december 2015

Stockholm, så otroligt julmysigt och så fruktansvärt kallt för en person som inte är så himla välutrustad i vinterkläder. Trots att solen sken och den svenska huvudstaden är fasansfullt fin frös jag som ett sommardjur i december. Hade glömt bort den där iskalla havsvinden som kastar sig över en när man svänger runt ett hörn. Jag tror att ens kropp ganska fort vänjer sig vid ett klimat, i L.A. slutar man svettas (förutom Magnus) efter några veckor och stannar man i Norden är det visserligen fortfarande kallt på vintern, men man tror inte man ska dö varje gång man går ut. Varsågoda för biologisk killgissning.

Jag är inte dummare än att jag insett att med rätt sorts kläder skulle det vara en barnlek att trotsa klimatet, men reagerade givetvis genom att bli sur på vädret. Vidar sa att han kunde fixa ett jobb i L.A. åt farmor så hon inte behövde stanna i kalla Stockholm. Sen tog Diana oss på räkmackelunch med utsikt över staden och alla blev glada igen. Nu ska vi åka på middag till Karin och Peter. Ajö.

IMG_0473

 

IMG_0466 IMG_0489

Tycker svenskar att vi är Elsa Beskow-troll?
Att lämna Los Angeles

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Madde 12 december 2015 at 08:32

  Hejsan! Råkade möta er inne på Fältöversten idag. Har själv just flyttat till Lidingö från Vasa.
  Och här blåser det verkligen kalla vindar. Det tar ett tag innan man vänjer sej med tanken att söka efter mera kläder..
  Ha det riktigt trevligt i Sthlm!/ Madde

  • Reply Peppe Öhman 12 december 2015 at 15:24

   Vad roligt! Vi svängde in för att köpa mössor och en flaska vin. Kom fram och säg hej nästa gång!

  Leave a Reply