Feminism

År 2016 blir ett solidariskt år

22 december 2015

Mitt förslag inför 2016 är att det är året då vi lyfter varandra. Vi lämnar föreställningen om att there can be only one. Vi tipsar varandra om jobb, förtroendeuppdrag, lägenheter, tv-serier och annat nödvändigt. Vi säger till när någon uppträder sexistisk, rasistisk, är hbtq-fob eller på annat sätt diskriminerar och hånar. Säger vi inte till är vi nämligen en del av den förtryckande kulturen. Vi låter inte fördomar om andra religioner eller kulturer florera och vi ifrågasätter det vi läser. Vi låter inte extremism normaliseras och minns att ingen av oss är ensamma öar.  År 2016 ska bli ett så jäkla bra och solidariskt år.

 

Bästa roliga serierna 2015
Få lön för att blogga

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Karin 22 december 2015 at 03:35

  Yes, håller helt med dig. Solidaritet är absolut det som behövs nu och framöver.

  • Reply Peppe Öhman 22 december 2015 at 04:42

   Ja! Jag har funderat mycket på hur tysthet kan uppfattas som att man håller med. Att vi högljutt måste stå emot rasister och sexister.

 • Reply Kugge 22 december 2015 at 04:02

  Hear hear! Låter bra! Försöker själv alltid gilla och dela och prata om bra grejer/jobb/vad det nu kan handla om. Tycker också det här med författarambitioner är intressant, för jag ser det verkligen inte som en tävling mot någon annan än mig själv. Samma med mycket här i livet – går det bra för mina kompisar går det säkert bra för mig också. Att någon lyckas med något är absolut inte bort från mig. Vill bara att så många som möjligt ska må bra och få chansen att uppfylla sina drömmar.

  • Reply Peppe Öhman 22 december 2015 at 04:43

   Precis så. Man kan inte förlora på att heja och hjälpa andra.

 • Reply Héléna @ Chez Héléna 22 december 2015 at 05:38

  Just näin. Mä olen viime aikoina miettinyt tuota rasismin vastustamista ja sitä, että saattaisiko se jossain määrin jopa olla sidoksissa kulttuuriin. Täällä Ranskassahan vastikään oli aluevaalit, jotka äärioikeistolainen Front National meinasi voittaa. Kaksi pääpuoluetta kuitenkin pani hynttyyt yhteen muutamilla alueilla, pääministerikin puhui kovaan ääneen, kuinka tärkeää äärioikeiston voittaminen on. Lopputulemana FN hävisi vaalit. Olisiko tuollaista ikinä tapahtunut Suomessa?

  • Reply Peppe Öhman 22 december 2015 at 10:28

   Tror inte det, men mycket fint att höra (och läsa) om hur folk gick ihop mot extrema och främlingsfientliga krafter. Kram och god jul, kompis!

 • Reply Lotta K 22 december 2015 at 17:22

  Du är bra du 🙂 Så inspirerande.

  • Reply Peppe Öhman 24 december 2015 at 12:04

   Tack kram och god jul!

 • Reply Marina 23 december 2015 at 05:00

  Men jaa! Absolut! Jag lever nog i princip enligt den devisen, men kan bli bättre på det. Eller vänta nu, betyder det att jag måste upplysa nya svärisarna om att de är rasister när jag imorgon firar jul med dem för första gången? Kan bli lite dålig stämning. Har hittills försökt att någorlunda diplomatiskt argumentera och förklara men börjar nog konstatera att det inte riktigt går hem…

  • Reply Peppe Öhman 24 december 2015 at 12:04

   Ibland måste man hålla mun och på så sätt inte förstöra stämningen för alla andra i rummet, tänker jag. Men det får inte bli en vana! God jul!

  Leave a Reply