Okategoriserade

Tvätta snoppen!

11 januari 2016

Avsnitt 100 av Magnus och Peppes podcast handlar om den finska polischefens uttalanden kring män som plötsligt börjat antastar kvinno. Vi pratar om utbildning och bildning, svarar på lyssnarfrågor om feministisk uppfostran och manlig omskärelse och firar vi hundra avsnitt tillsammans med poddarna Ted och Kaj, Bra Snack, Värvet, BlankensSwanberg och Lillelördag! 

Veckans samarbetspartner är projektkören Exaudio, Trädgården – en musikalisk föreställning inspirerad av Fredrika Runeberg. Tycker verkligen att ni ska gå och se den.

Manus och regi: Lina Teir
Musikalisk ledning: Hanna Kronqvist

Helsingfors:
Lördag 30.1.2016 kl 19
Söndag 31.1.2016 kl 14
Gyllenbergssalen, Sandels, Topeliusgatan 2, Helsingfors

 

Åbo:
Lördag 6.2.2016 kl 20
Sibeliusmuseum, Biskopsgatan 17, Åbo

Biljetter: 20/15e (stud, pensionär).
Grupper om minst 5 personer: 15e/person.
Garantera dig en plats genom att boka biljett: bokaexaudio@gmail.com

Jag är tillbaka!
Den omoderna kvinnan

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Marina 11 januari 2016 at 23:12

  Jätteglad över att du puffar exaudio! Som körsångare och feminist är det här projektet verkligen mitt drömprojekt och vi som är med har haft oerhört inspirerande körhelger med superintressanta feministiska diskussioner. Fredrika var en superkvinna, utöver att vara fru till en manlig diva och mor till många barn så skrev hon ju böcker OCH hade också tid med att bilda fruntimmersföreningar (välgörenhet) och what not. Jag läser just nu en julklappsbok, Naisten aika, som handlar om föregångare i Finland, typ Finlands första kvinnliga läkare osv. Det som är slående är att många av de här kvinnorna när de har nått ett viss mått av framgång har ägnat sig åt att sprida kunskaperna och hjälpa andra. Liksom de har inte satt in pengarna på konto i schweiz och sedan suttit i herrklubb för inbördes beundran, de har alltså delat med sig av sitt kunnande. Finlands första kvinnliga läkare bildade bland annat en förening som skulle stöda mindre bemedlade kvinnor och barn. <3 solidaritet alltså! Tack för fin podd! Fnissade när du kallade sonens kompis som rövhål! 🙂

  • Reply Peppe Öhman 12 januari 2016 at 07:40

   Åh vad roligt att du är med i Exaudio! Jag missar alltid föreställningarna, men en dag…. Och tack också för tipset på Naisen aika! Ja och tack för att du lyssnar på podden 🙂

 • Reply Quest Bars 10 februari 2016 at 19:44

  Generally I don’t read article on blogs, however I would like to say that this
  write-up very forced me to check out and do it!
  Your writing style has been amazed me. Thanks,
  quite great post.

 • Leave a Reply