Los Angeles

Söndag då vi äter och hänger med vänner

31 januari 2016

Vi pressade ut det sista av Sofias snabba visit och åt brunch på Sunny Spot. Det ösregnade och över hela stan låg en lätt panik. När det regnar i L.A. är det precis som när den första snön kommer till Helsingfors. Folk agerar som om de aldrig upplevt nederbörd.

DSC_0241

Till vår stora lycka var vår kompis Lasse också i stan. Och så hängde såklart Johis och Antti på. Det är så mycket enklare att träffa sina kompisar i ett klimat som Kaliforniens. Hemma i Finland ville jag inte gå ut alls på vintern. Här är det bara att glida ner i sandalerna och traska iväg. Så där som det är på sommaren i Norden.

DSC_0235
Jag hade explicit reserverat ett bord utomhus för att Sofia, som snart ska återvända till de snötäckta vidderna, skulle få suga i sig det sista av Kaliforniens sol. Men som sagt öste Kalifornienregnet ner över oss.

DSC_0256
Vi fick i alla fall en liten turkos kapsel att sitta i. Beställde in guacamole, i dag också.

DSC_0249DSC_0248

DSC_0244Till min stora besvikelse hade de gjort om menyn och jag, som ätit exakt samma sak i två och ett halvt år (Hangover Plate, sunny side up på äggen), var tvungen att fatta ett nytt beslut kring val av mat.

DSC_0245

Sen pratade vi såklart om Finland och Kalifornien och övertalade Lasse att flytta hit (ej svårt).

DSC_0260

IMG_7211

Avslutningsvis tvingade jag en annan gäst fota oss utanför restaurangen. Jag: försök att se ut som om ni haft en bra brunch. Ansträng er!

Ett tack och en promenad
36 timmar i L.A. Yao!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Quest Bars 10 februari 2016 at 22:11

    I do not know if it’s just me or if perhaps everyone else encountering problems
    with your blog. It looks like some of the text within your posts are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them too?
    This could be a issue with my web browser because I’ve had this
    happen before. Many thanks

  • Leave a Reply