Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Klädutmaningen

4 februari 2016

Bästisen Karkki skickade Ratatas klädutmaning till mig (och Linn).

Vad gör du för att hålla dig varm under vintern?
Nu är det ju inte svinkallt här i Los Angeles även om det är vinter, men inte heller så varmt som många kanske tror. Kvällar och vissa dagar kan det vara riktigt kyligt i luften (och sen utanförvarning bli 26 grader i skuggan igen). När vi kom hem igen efter att ha firat jul i Finland tog jag med mig en fuskpälsväst som jag fått av nån pr-byrå (märket heter Object). I Finland använde jag aldrig den, men här i L.A. passar den med precis allt. Tycker jag.

På vintern i Norden kör jag långa kappor. Älskade min beige från Weekday så mycket att jag köpte en identisk, fast lite tjockare i vispgrötsrosa.På den här bilden har jag vantar och sockor stickade av min mor Gunilla och mjuka boots från Sorel (de ska väl egentligen användas för att värma upp frusna fötter efter en surfsession, men funkar också i torrsnö). Höll på att glömma kashmirsjalen! Otroligt skön. Brukar använda den som täcke när jag flyger.

IMG_0075

Vad är din filosofi vad gällande kläder?
Jag märker att jag med åren shoppar allt mindre och använder kläder under allt längre perioder. Behöver liksom inte ett nytt linne varje fredag eller en ny vinterkappa varje år. Får ångest när jag tänker på alla kläder jag köpt och slängt (rekommenderar dokumentären The True Cost). Jag försöker köpa plagg av designers jag åtminstone vet om (exempel: skor av Cissan) och att undvika grejer som kostar 4,99€ eftersom någon i den produktionskedjan blir utnyttjad. Och jag fattar att dyra plagg inte är en garanti för rättvist behandlande, men billiga plagg är ett säkert tecken på att allt inte gått rätt till.
IMG_0047
Vad har du på dig på bilden?
Begreppet ”basplagg” måste vara världens mest använda på modebloggar och lägger man till Filippa K är man den mest ooriginella personen på planeten. Men jag har verkligen en massa bra Filippa K-plagg som hängt med i massor av år. Typ allt på bilden ovan.

Hur piffar du upp din look?
Klackar, (fejk) läderbyxor, lösögonfransar och läppstift.

IMG_7102

 

Sprider utmaningen ut i världen och skickar den vidare till Hanna, Josefin, Colombialiv, Mirjam och Cinderalley.

Klassisk frågestund
Alla kan faktiskt hjälpa

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply mirijam 7 februari 2016 at 13:52

    Vad roligt, hade missat detta! Comin’ up som ni säger där borta!

  • Reply H&M är ingen mänsklig rättighet - Livet & LA 7 februari 2018 at 09:39

    […] Demokrati och jämlikhet gäller tydligen bara för oss västerlänningar. För evigheter sedan länkade jag till filmen ”The True Cost” (finns på Netflix, Linnea bloggade också om den […]

  • Leave a Reply