Böcker Feminism

Alla kommer att hata mig

12 februari 2016

I maj kommer ju min tredje bok: ”Livet & Patriarkatet” ut (kuriosa: titeln härstammar från en av mina oändliga diskussioner om precis allt från litteratur, feminism, matlagning, instagram, skvaller, mat etc med min förläggare och framför allt mycket mycket goda vän Anna Friman). Just nu skriver och filar jag på det sista och avbryts hela tiden av tanken: ”Alla kommer att hata mig.” Om vi bortser från de misogyna män som redan nu tycker illa om mig, är jag rädd för att en viss sorts feminister kommer att tycka att jag skriver om fel sorts feminism, en annan grupp kommer att anklaga mig för att vara för heteronormativ, en tredje för att vara för/för lite personlig och så vidare. För att inte tala om alla recensenter som kommer att hata den. Man kunde säga att drivkraften för att skriva bok är ångest och rädsla.

Kulturmannen och kvinnan
Språk är makt och politik

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply marica 13 februari 2016 at 08:03

  oj vad jag väntar på denna boken Peppe! jag är så glad och tacksam att det finns kvinnor som du som du som värnar om feminismens grundstenar.

  • Reply Peppe Öhman 13 februari 2016 at 10:05

   Tack snälla!

 • Reply Cecilia 13 februari 2016 at 08:05

  Inte jag. Ser mycket framemot boken. Genialt omslag dessutom! <3

  • Reply Peppe Öhman 13 februari 2016 at 10:05

   <3 <3 <3 Tack!

 • Reply Ennet 13 februari 2016 at 11:31

  …resten av oss kommer att tycka om den!

  • Reply Peppe Öhman 14 februari 2016 at 20:25

   Tack, det lugnar mig lite.

 • Reply Kaj K. 13 februari 2016 at 13:29

  Ser mycket fram emot boken. Tror du är helt rätt i både tid och ton, och den där känslan att folk kommer skratta/såga/håna en tror jag är universell för författare.

  • Reply Peppe Öhman 13 februari 2016 at 15:00

   Tack snälla, gulliga vän!! <3

 • Reply Anna 14 februari 2016 at 01:26

  Sååå bekant känsla. Jag behövde trycka bort allt sånt där när jag skrev Projekt Ines, hade annars bara suttit rädd och bitit på naglarna i stället för att skriva manus. Just det där med att få kritik från andra feminister tänkte jag mycket på i början, sen lyckades jag förtränga och glömma. Och visst fick jag kritik från feminister. Alltid fattas nåt. Men skiiit i det känner jag faktiskt efteråt. Något har lärt mig men mest är min bok riktigt bra ändå. Kul att folk läst och saknat något i stället för att inte ha brytt sig alls. Jag ser väldigt mycket fram emot att läsa din bok! Den kommer bli bra, så bra!

  • Reply Peppe Öhman 14 februari 2016 at 20:25

   Så befriande att läsa. Jag VET ju det, men man är så himla utsatt.

 • Reply Anna 14 februari 2016 at 01:30

  Nu känner jag mig lite ”needy” här men min blogg saknas i den eminenta blogglistan här till höger.

  • Reply Peppe Öhman 14 februari 2016 at 07:19

   My mistake! Lägger upp den nu.

   • Reply Anna 16 februari 2016 at 09:32

    Det är nog mest jag som borde uppdatera min blogg liiiite oftare, så att den känns mer självklar.

 • Reply Karin 14 februari 2016 at 07:27

  Jag ser ser jättemycket fram emot boken. Det är så mycket lättare att sitta och tycka till om vad någon annan gjort än att på riktigt göra något själv. Så på så vis är du redan en vinnare. Du är prima Peppe!

  • Reply Peppe Öhman 14 februari 2016 at 20:25

   Tack, uppskattar detta supermycket!

 • Reply Stephanie 16 februari 2016 at 00:35

  Äh, du e ju så jävla cool.
  Haters will always hate. Lovers will always love 🙂

 • Leave a Reply