Los Angeles

”I got hot sauce in my bag, swag”

19 februari 2016

Varje måndag morgon klockan sju har jag ett Skypemöte med min kollega Janne. Då är klockan fem på eftermiddagen i Helsingfors och fram tills alldeles nyligen var det mörkt ute hos oss båda. Vanligtvis stiger jag upp två i sju och sitter sedan rufsig och sömndrucken framför datorn. Ofta får Janne följa med mig till köket medan jag sätter på kaffe och breder smörgåsar.

I måndags påpekade Janne att det är ”ganska macho att krydda avokadosmörgåsarna med en deciliter Tabasco”. Jag hade inte tänkt så mycket på min frukost, men kände mig oväntat lite stolt över min nya machoidentitet. Janne tycker att jag är tuff. Plötsligt identifierade jag mig själv som en person som som äter stark mat (istället för en person som tycker om god mat).

Några dagar senare lunchade jag fisktacos med min kompis Cecilia. Jag bad som vanligt om hotsauce och den, lite dryga, servitören frågade om jag kanske menade salsa, salsa är ju lite mildare. Jag sa såklart nej, hotsauce och tyckte mig se att servitören höjde på ögonbrynen. När han en liten stund senare hämtade in Tapation sa han att jag skulle vara försiktig. Jag kände mig lite kränkt. Fattade han inte att jag är den sortens person som äter Tabasco till frukost.

Sen kom Beyonce´s Formation och jag insåg att jag är på helt rätt spår. På helt rätt sås. Jag ska nu ta steget fullt ut och bära med mig hotsauce i min handväska, vart jag än går.

 

En utflykt
Så blir du en minimalist

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply matilda 19 februari 2016 at 23:24

    Själv är jag ungefär precis tvärt om. När restaurangerna frågar ”vilken styrka vill du ha på maten? Vi har en 5-gradig skala där 5 är starkast.” Svarar jag ”noll” och om jag känner mig väl förberedd och våghalsig och inte så hungrig har jag ibland slängt mig runt med ”ett” och sen inte kunnat äta upp.

    • Reply Peppe Öhman 20 februari 2016 at 08:55

      haha, mycket gulligt du din dare devil!

    Leave a Reply