Feminism

Mäns våld mot kvinnor är inte en kvinnosak

25 februari 2016

Här kommer ett klipp som seglar omkring på Facebook, men ifall ni missat det ville jag ändå tipsa om det. Det handlar om hur mäns våld mot kvinnor (och andra män) ofta beskrivs som en kvinnosak. Man fokuserar på vad kvinnorna ska göra, hur de ska beskydda sig, hur de ska undvika farliga situationer och kanske till och med hur de ska uppföra sig för att inte trigga mäns våld. Men lösningen på problemet ligger givetvis inte hos offren.

En annan aspekt som Jason Katz tar upp är den tysta massan. Den som kollar åt ett annat håll när bråket mellan kvinnan och mannen utanför nattklubben verkar urarta. Som inte säger till när kompisarna gör sexistiska skämt och som tycker att det inte angår hen eftersom hen inte är den som bråkar, slår, skämtar. Äh, kolla själva.

 

 

Kampen för könsroller och heteronormativitet
Plötsligt händer det!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply