Länkar

Veckans läsning!

4 mars 2016

Här kommer några bra texter jag läst i veckan. 

Ett superbra svar på en bloggfråga på en superbra sminkblogg kring om man kan vara vänster, men ändå göra samarbeten och skriva om produkter på bloggen. Den handlar om den eviga problematiken om att ifall man försöker göra något gott (feminism, miljö, barnskydd etc) ska man vara perfekt på alla andra områden också.

”En evig börda en har som vänsterperson är den ständiga pressen på att en ska ”leva som man lär”. Vänstersinnade får inte ha iPhones, för vi vet ju alla hur arbetare utnyttjas i Foxconns fabriker. Vänstersinnade får inte flyga till New York, för att det är dåligt för miljön. Vänstersinnade får inte gå på restaurang, för det är dyrt. Vänstersinnade får inte vilja ha vackra saker som kostar pengar, för då ger vi efter för konsumtionshetsen. Vänstersinnade får inte köpa bostadsrätter, för äganderätten är en borgerlig idé. Vänstersinnade får inte handla på H&M, för att… ja, ni hajar. ”

Är man en mördare om man uppmanar någon att begå självmord?

De bästa engelskspråkiga podcasterna just nu.

Singelkvinnor har just mest makt i USA. Typ.

Hur mycket ska man ge i dricks?

Problemet med ha kvinnor gör så mycket oavlönat hushållsarbete.

Veckans bästa länkar
Frilansarens slavkontrakt och andra länkar

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Annahita 5 mars 2016 at 05:11

    Åh, tack för de fina orden! <3

    • Reply Peppe Öhman 6 mars 2016 at 16:56

      Sa bara sanningen.

    Leave a Reply