Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Los Angeles Resa

Utflykter, poddfavoriter och restaurangtips

6 mars 2016

Först hade vi tänkt åka till Palm Springs och bo på ett airbnb med pool, men då våra vänner sa att det inte räknas som semester eftersom de bor i hus med pool hemma i L.A. tänkte vi om och bokade varsitt rum på ett mysigt litet Inn i Ojai. På fredag eftermiddag susade vi sedan rakt norrut längs med kusten och landade i ja, Ojai. Magnus och jag passade på att sträcklyssna igenom först Teds och Kajs podd och sedan en ny favorit: Nord och Francke. Magnus påstår för övrigt att lyssna på poddar tillsammans i bilen är det nya hela familjen samlas framför tv-apparaten.

IMG_7736

Ojai ligger drygt 50 miles (killgissar) norr om Los Angeles och känd för sina citrusfrukter, sin olivolja och för att inte tillåta några stora kedjor i staden (alltså franchises inte metallkedjor).

Kan inte påstå att vädret var fantastiskt hela tiden, på lördagen cyklade vi till exempel en stund i ösregn, men vi åt väldigt god mat, badade i den uppvärmda poolen, hajkade i solsken på söndagen, drack varm choklad på ett litet café vid en sjö och hade det allmänt mysigt.

_MG_1275

IMG_1270

_MG_1257

_MG_1254 _MG_1299

Jag tycker att det är väldigt snyggt med berg som tornar upp sig kring en stad och fick exakt det i Ojai. Det som dock är synd med amerikanska städer är att huvudgatan nästan alltid är väldigt bred och trafikerad. Bilar prioriteras så jäkla högt.

_MG_1304 IMG_7753

 

 

_MG_1306 _MG_1309 _MG_1310 Eftersom det är så tråkigt när en rolig weekendresa tar slut beslöt vi oss för att dra ut på helgen lite extra och svänga förbi den extremt opretentiösa skaldjursrestaurangen Neptunes Net på vägen hem. Det var som vanligt proppfullt av motorcykelsnubbar, lokala, turister och så vi. Vi åt några ostron, fishtacos och fish and chips.

_MG_1317 _MG_1329 _MG_1339 _MG_1344 _MG_1351 _MG_1353

Sedan tog vi farväl och nu är vi hemma och har internet igen. Jag ska fila lite på en intervju och sen kolla några avsnitt av House of Cards. Var så goda för uppräkning av vad jag gjort-blogg.

Kan hästar vara själsfränder?
En vardagsbetraktelse

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sandra 6 mars 2016 at 22:22

    Men va skönt det låter med en stad som inte tillåter franchises!

    • Reply Peppe Öhman 7 mars 2016 at 17:50

      Ja verkligen, USA är ju annars fyllt av jack in the box, mcdonalds, wendy’s, subway och tusen andra kedjor.

    Leave a Reply