Los Angeles

Kärleken: Slumpen eller det oundvikliga

26 mars 2016

Här kommer ett påskinlägg på temat fri association i påskens anda. Påsken är för övrigt min älsklingshögtid. Äskar den faktiskt ännu mer i Finland eftersom det är så tydligt där att vintern håller på att bli vår, man kan åka ut till landet med massor av mat och böcker, bada bastu, dricka mustigt rödvin, äta choklad och bara chillaxa. Här i L.A. är påsken inte lika tydlig, men gillar den ändå.

_MG_1304

Vi inledde påsklördagen med brunch i Koreatown på Line Hotels restaurang Commissary. Rekommenderar varmt. Fast om man är känslig för hipstervibbar kanske man ska kolla åt ett annat håll och promenera förbi den. Restaurangen ligger på ett tak, i ett växthus, alla som jobbar där har sidecuts (på ett snyggt sätt), skägg och massor av tatueringar.

IMG_1301

DSCF5997

IMG_1302Jag vet inte om ni kan fatta hur otroligt mysigt det är för mig att ha min syster i stan. Vi har samma sorts humor och tänker på samma sätt, eller liksom åt samma håll. Vi lägger märke till samma saker och funderar på samma fenomen. Känner ni igen er i era relationer till syskon? Jag håller redan på att planera in en resa tillbaka för henne nästa höst.

DSCF5996

Magnus och jag talade om vilken tur vi hade som träffade just varandra eftersom just vi verkar passa så bra ihop. Men sen blev Maggan filosofisk och sa att det kanske var oundvikligt, att alla våra beslut och livsval lett oss till varandra. Mindre tur och slumpen och mer ödet. Jag vet inte vilket och tror absolut att man kan vara riktigt lycklig tillsammans med fler än bara en enda person i världen. Men också att man ska lyssna på det som Madonna sjöng om på 1980-talet och Don’t go for second best, baby.

Sen sjöng vi med till Linda Pira i bilen på vägen hem och jag slussades tillbaka till 2014.

DSCF6026 DSCF6014 DSCF6011

Vi beställde in pannkakor, frukostburritos, BLT:s, bagels och jag valde givetvis pocherade ägg på gott bröd och avokado, svart kaffe samt grapefruktjuice. Detta ser kanske inte så aptitligt ut, men mein gott så gott det var. Mitt mål den här våren är att lära mig pochera ägg. Varsågoda för att ge mig era bästa tips.

DSCF6015

DSCF6007

Sen gick vi ut och lånade den uppvärmda poolen en stund. Spelade pingis och fussball. Kan inte påstå att det var omysigt. Solen värmde, det fläktade lite och utsikten bestod av höga hus med skyltning på koreanska och de sedvanliga palmerna.

DSCF6031 DSCF6043 DSCF6048

Nu är vi hemma igen och ska förbereda en äggspårning. Alla är extremt taggade. Sen ska jag smyga iväg och fortsätta läsa Generation Loss som jag började på igår och nu har svårt att lämna ifrån mig. Älskar när det händer. Ursäkta förnumstigheten, men mår så mycket bättre av att läsa böcker än av mitt vanliga tidsfördriv – att kolla på tv-serier.

Sol- eller snösemester?
Thanks for all the fish

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jessica 27 mars 2016 at 03:20

  Kunde i princip citera detta inlägg- känner exakt likadant med min syster och har samma frukostsmak som du! Har 20 års skillnad mellan mina syskon men min syster och jag har exakt samma sätt att se vissa saker. Tyvärr inte samma humor men där skyller jag på åldern.. Som tur kommer hon och hälsar på om någon vecka, peppen för det är enorm!
  Det där med kärlek håller jag med Maggan, tror starkt på att våra val leder oss till den vi ska vara med- men att man kanske stöter på flera på vägen. Trevlig påskhelg, buona pasqua på lokalt språk (tror jag).

  • Reply Peppe Öhman 28 mars 2016 at 08:41

   Visst är det otroligt fint med den där systertelepatin och humorn synkroniseras kanske senare i livet? kram!

 • Reply Koko 29 mars 2016 at 00:56

  Jess, nåt jag kan tipsa om! Jag är guru på pocherade ägg, vi har alltid lagat det hemma 🙂 Det är inte så svårt, men kräver lite övning. Lättast är det på gas (eller induktionsspis antar jag, har aldrig provat, medan min pappa som är äggsperten hemma säger att vedspis är oslagbart) för att kunna reglera värmen snabbt, men det går nog ändå. Det viktigaste är att ha färska ägg, inte helt nyvärpta, de funkar inte, men de ska vara sådana att om du slår upp dem på en tallrik så ska gulan vara kupig och fin. Jag köper ekologiska ägg i Hagnäshallen, de är perfekta för ändamålet.

  Ta en tjockbottnad kastrull, det hjälper att hålla jämn värme. Själv använder jag en såskastrull som rymmer en halvliter, min pappa använder en låg och vid kastrull. Koka upp vatten så att du har ca en halv decimeter i kastrullen. Sätt i salt enligt smak (ungefär som till pasta kanske? Min pappa sätter ganska mycket och säger att det hjälper ägget att hålla ihop, jag föredrar att salta efteråt) och ca en tesked ättika (det hjälper vitan att inte spridas i vattnet, inte helt nödvändigt), smaken försvinner i kokningen.

  Kläck ett ägg i något som du kan hälla från, en låg kopp eller ett decilitermått. När vattnet sjuder häller du snabbt i ägget genom att doppa ner koppen / decilitermåttet i vattnet och kippa på det. Låt vattnet börja sjuda igen, men absolut inte koka, då får du egg drop soup i stället. Om du inte kan reglera värmen snabbt på spisen så får du stå och lyfta upp kastrullen med jämna mellanrum. Vattnet borde småsjuda hela tiden. Koka några minuter, tills du tycker det ser lagom ut (jag brukar mycket försiktigt peta på gulan med något trubbigt för att avgöra konsistensen. Observera att äggulan stelnar lite fortfarande efter att du lagt upp det, så den kan vara lite lösare än du föredrar när du tar upp ägget.

  Använd helst en hålslev för att fiska upp ägget, annars någon annan slev och var försiktig när du häller av vattnet så att gulan inte går sönder. Lägg upp ägget på rostat bröd, salt och nymald svartpeppar på. Jag föredrar att inte krydda för mycket, gillar smaken av ägg. Åh, nu vill jag ha ÄGG!

  • Reply Peppe Öhman 29 mars 2016 at 10:04

   TUSEN tack! Pocherade ägg är min favorit, men har aldrig fattat hur man gör. Nu börjar jag öva (till att börja med utan hålslev, ska köpa en asap)

 • Reply Koko 30 mars 2016 at 02:28

  Kul! Kom gärna med uppföljning nån gång 🙂

  Har du förresten sett Runaway Bride? Den är inte så märkvärdig annars, men där finns en äggrej som jag tycker är väldigt underhållande.

  • Reply Peppe Öhman 1 april 2016 at 12:33

   Det första försöket blev bara äggsoppa, men fortsätter med ett nytt! Har ej sett Runaway bride, men ska leta upp den.

  Leave a Reply