Träning

Om att räkna kalorier

24 april 2016

Mitt bästa LA-tips är nog att undvika Hollywood Blvd, ni vet de där kvarteren med stjärnorna på trottoaren? Hollywood Blvd är extremt turistigt med aggressiva försäljare, hustlers och ficktjuvar. När vi har gäster brukar vi vanligtvis övertyga dem om att man på sin höjd kan köra långsamt längs med gatan och se Chinese Theater genom bilfönstret. Karine gick ändå inte att övertala till detta, så vi tillbringade en timme i turisthelvetet.

När vi sett stjärnorna, tackat nej till hundra olika star tours och undvikit att ta bilder tillsammans med Spiderman och Optimus Prime tog vi vår flykt till Starbucks där det till Karines stora förskräckelse stod skrivet antalet kalorier på små lappar vid varje bakverk och kaffedrink. Karine stod länge och velade men valde motvilligt till slut en blåbärsmuffins och en cappuccino. Hon sa att njutningen liksom inte var den samma med informationen om hur många kalorier hon åt.

Och jag fattar ju att det i en värld där det finns fler överviktiga än svältande och speciellt i ett land som USA där folk verkligen äter alldeles för mycket, alldeles för ofta är en bra sak med information om att en kakbit innehåller massor av kalorier, men det känns ändå så 1900-tal att räkna dem. Att banta känns värdelöst eftersom det i det långa loppet ändå handlar om att, usch vad jag hatar mig själv för att skriva detta, men en hållbar livsstil. För att inte tala om smalhetsnormen. Myten smal = lyckad = lycklig. Ät så lite som möjligt och allt löser sig.

Kan man inte få njuta av sin muffins eller annan café- och restaurangmat i lugn och ro utan information om hur tjock man blir om man äter den och istället bara inte äta den varje dag (förutsatt att man nu inte tränar stenhårt eller jobbar på att gå upp i vikt ELLER NU BARA RÅKAR VARA SUGEN PÅ MUFFINS).

Som tur var glömde vi fort bort den här obehagliga incidenten och fortsatte att njuta av god mat nere i Dana Point.

IMG_0087 2

_MG_0074IMG_0086

 

Vad stör er mest i podcaster?
Men jag äter också glass

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kugge 25 april 2016 at 00:25

  Jag tänker så här: livet är för kort för att låta bli att äta den där muffinsen eller dricka några glas. Men visst, jag kompenserar med att äta purésoppa och spela handboll. Men inte för att jag måste, utan för att jag vill och tycker om mixen. Det är kul att äta och det är kul att röra på sig.

  • Reply Peppe Öhman 25 april 2016 at 08:19

   Håller med om allt.

 • Reply Ennet 25 april 2016 at 13:11

  tycker det är sjukt med kalorilappar på ett café,herregud.Det väcker väl mest skuldkänslor i den överviktige och triggar till kalorihysteri.inget folkbildande bantningsknep tycker jag då.

  • Reply Peppe Öhman 25 april 2016 at 14:23

   Så jäkla sant!

 • Reply minna lindeberg 27 april 2016 at 03:15

  naah men aah.
  ge mej bulla varje da
  Moahhhahhaaa

  • Reply Peppe Öhman 27 april 2016 at 07:48

   Bulla ÄR gott. Med svart kaffe. Old school som man är.

  Leave a Reply