Resa Samarbete

Bli reseledare

4 maj 2016

Det här är ett samarbete med Folkhälsan utbildning ab Solvalla & Norvalla

Det här är ett superroligt samarbete med Folkhälsans reseledarutbildning! Om jag precis var på väg att sluta skolan eller bara var osäker på min nästa move skulle jag absolut söka. Funderar på att uppmana min syster Larisza som alltid drömt om att en dag bli hotellchef att göra detta.

rio2 044

Den här bilden är för övrigt från Rio, tagen för ganska exakt tio år sedan. Fy fasiken så jag trivdes där. Hyrde en lägenhet på Copacapana och tog surflektioner. Men nu får jag nöja mig med frilansartillvaro i L.A.

Folkhälsan erbjuder alltså en reseledarutbildning i samarbete med Skandinaviens största reseledarskola Service & Co. Utbildningen består av 12 veckors förberedande studier och fem veckors utbildning i Spanien med halvpension (frukost och middag).

IMG_0275

Det handlar om flexibla heltidsstudier. Undervisningsspråket är svenska, finska och engelska. Det man studerar är i Finland är bland annat språk, kundbetjäning, försäljning, handledning av barn och unga och motion. I Spanien ligger fokus på hur jobbet som reseledare faktiskt ser ut. En vardag där jobbet är ett slags livsstil och som går ut på att ge människor en fin upplevelse under sin semester. Kursen innefattar en reseledarutbildning, ledarskapskunskaper, instruktionsövningar i motion och äventyr, en första hjälpen-kurs, personlig utveckling och ett minne for life.

IMG_0340
Det här är en allmän utbildning som inte låser studenterna till en specifik researrangör, utan efter avslutat kurs kan man söka jobb var som helst. Kanske i Thailand som på bilden ovan eller Brasilien som på bilden under.

rio3
Dessutom erbjuder Folkhälsans samarbetspartner Service & Co en jobbgaranti efter att man avslutat utbildningen. Alla får alltså jobb. Förutsättningarna för att bli kvalificerad för jobbgaranti är att man vid utbildningens slut har klarat obligatoriska examen, fyllt 18 år och har körkort. 

Ansökningstid till höstens utbildning på Norrvalla är 1.4 – 31.5.2016. På våren startar samma utbildning på Solvalla (ansökning senare i höst).

Utbildningen på Norrvalla startar den 16 augusti. Studieveckorna i Spanien hålls mellan den 10 november och den 13 december 2016.

Priset  2400 € (inkl. 12+5 veckors utbildning, lunch må-fre och boende på Campus Norrvalla), tur retur-biljett till Spanien inkl. halvpension samt boende på hotell. Utbildningen är studiestödsberättigad.

Här finns mer information, kontaktuppgifter till arrangörerna samt ansökningsblankett: Folkhälsan.

rio5

Fråga: Vilken är er bästa semesterresa? 

Sälj allt på telefonen, rädda barn!
Ett utmärkt utflyktstips

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply