Personligt

Bästa tv-serierna jag vet

15 maj 2016

Tv är det nya film. Eller inte ens nya, sedan HBO började visa Sopranos har kvaliteten på tv-serier blivit så bra att de överträffar de flesta filmer. Plus för det kortare formatet och att man får en chans att lära känna rollfigurerna på djupet. Just nu kollar vi på Fear the walking dead, Game of Thrones, Veep (herregud så bra!) och Last Week Tonight. Ja och såklart The Good Wife som olyckligtvis slut förra veckan. Samtliga visas på söndag kväll och när vi tittat ikapp uppstår ett tomrum.

Därför började vi på Sons of Anarchy för någon dag sedan. Minns att min kompis Cissan tjatade om hur sexig Jax var och när jag gick på USC besökte skaparen Kurt Sutter en filmkurs jag tog och berättade om hur han lajvade motorcykelknutte i några månader och verkligen bodde med ett gäng. Men eftersom jag tyckte att serien verkade så våldsam har jag undvikit att kolla på den. Tills i förrgår alltså. På två dagar har vi sett sju avsnitt. Jäklar vad bra. Senast jag bingekollade på en serie och var lika upphetsad över den var The Shield.

Det mysigaste är att man under lediga helger kan samla ihop en massa kuddar och några filtar och sedan ligga på terrassen, äta körsbär och låta Netflix servera avsnitt efter avsnitt. *lever livet*

Vilka är era bästa serier just nu?

Frilansarens våndor?
Världens enklaste odling

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Jennifer 15 maj 2016 at 22:19

  Hej och tack igen för en underbar blogg och podcast, ni har lärt mig så mycket om allt från feminism till sociala medier. Nu till tv serierna. Har knappast något nytt att komma med som du inte sett, men hört gott om Outlander. Mitt problem med dagens serier och filmer är att jag liksom du inte tycker om våld, alltså verkligen mår fysiskt dåligt av det. Detta har gjort att jag inte kunnat se många serier som jag säkert annars skulle ha gillat, tex game of thrones, älskar fantasy och storyn verkar jätteintressant men klarade inte av att titta, tycker det frossas visuellt för mycket i våld nuförtiden. Jag förstår att det har betydelse för storyn och jag är inte naiv när det gäller krigsskildringar osv tycker bara att man inte behöver visa allt och låta det ta över från bakgrundshistorien. Men kanske det bara är jag som är känslig. Tyvärr tror jag att om man ser något ofta och mycket så normaliseras det och frågan är om vi vill att våld ska uppfattas som normalt. H. En 30-årig moraltant 😉

  • Reply Peppe Öhman 16 maj 2016 at 07:45

   Så roligt att du läser och lyssnar! Min ridkompis Frida började också tala om Outlander häromdagen. Kanske jag borde ge den en chans. Håller med dig om att våldet är vidrigt i många serier, hoppade på GoT-tåget först efter två säsonger eftersom jag inte stod ut med allt blod. Nu tittar jag bort. Vet inte om det är en så bra sak att man vänjer sig.

 • Reply Hanna 16 maj 2016 at 00:10

  Jag har också undvikit Sons of Anarchy för jag tänkte att jag skulle bli illa berörd av våldet, men kanske jag borde ge den en chans! Den senaste tiden har jag storgillat Happy Valley (tack för tipset!) och Outlander. Jag himlade med länge med ögonen när någon nämnde Outlander, och visst har den sina tantsnusk sidor, men helvete vad medryckande den är! Sen kan jag också tipsa om serien The Leftovers på Showtime (tror jag). Av det mer svårsmälta slaget men skådisarna är fenomenala och storyn är udda och gripande.

  • Reply Peppe Öhman 16 maj 2016 at 07:46

   Du ser OCKSÅ på Outlander! Fine, börjar kolla, vill ju inte missa nåt tantsnusk… Leftovers har jag sett, helt skruvad historia, men älskar Liv Tyler.

 • Reply Jessica 16 maj 2016 at 02:42

  Den här serien är lite gammal, men på HBO tycker jag (vid sidan om Veep och Parks & Rec) att serien Bored to Death är helt fantastisk. Lite onödig manstark, men man kan inte låta bli att tycka om Jason Schwartzmans karaktär! Han är så charmig och småpatetisk på samma gång. Ted Danson är det ju heller inget fel på. Togetherness gillade jag också starkt. Av dramaserierna hör The Knick och förstås Vinyl till favoriterna!

  • Reply Peppe Öhman 16 maj 2016 at 07:46

   Ah! Har helt missat Bored to Death. Tack för tips!

   • Reply Hanna 16 maj 2016 at 09:57

    Gillade också Bored to Death!

 • Reply Marina 16 maj 2016 at 11:00

  Kompar Jennifer och Hanna med att säga att Outlander är helt superbra. Jag må vara partisk, för jag har läst böckerna och älskar dem men serien är också sjukt bra även om den förstås inte går in lika på djupet som böckerna. Huvudpersonen Clare är fantastisk, och författaren smyger hela tiden in lite feminism. T.ex. När hon berättar att hon blivit utsatt för våldtäktsförsök åt en mansauktoritet och personen ifrågasätter det: – so you’re suggesting that a member of the british army just tried to rape you for no good reason? och hon svarar: Is there ever a good reason for rape? Love it. För att inte tala om att det redan i första avsnittet av serien finns en scen som visar något så ovanligt som en kvinna som mottar oralsex och där det är hon som sätts i fokus, inte mannen utan att det för den skull blir en grej av det hela. Rekommenderar!

 • Reply Sofia 17 maj 2016 at 11:48

  Åh, lyckans dig som har alla Sons of Anarchy kvar. Enjoy!

  • Reply Peppe Öhman 17 maj 2016 at 13:23

   Tack! Längtar hela tiden efter nästa avsnitt.

 • Reply wonderland Heidi 17 maj 2016 at 12:35

  Yep, SOA är bäst! Så njuuuut av den! Min favoritserie för tillfället är Penny Dreadful. Love it. Den är mystisk, mörk, lite sensuell, spännande och vacker. Det är som ett tacktal för klassiska mörka historier. Kollar också på Game of Thrones och The Magicians. Magicians är inte super, men en av skådespelarna (Eliot, hans riktiga namn Hale Appleman) är så förtjusande att jag kan inte låta bli. Dessutom får den mig att tänka på filmen The Craft (tonårsfavorit).

  • Reply Peppe Öhman 17 maj 2016 at 13:20

   Har snusat lite på Penny Drearful, men ännu inte gett den en chans. Borde jag..?

 • Reply Jessica 31 maj 2016 at 09:05

  Hittade av en slump två nordiska serier att sluka sig igenom! Den ena är norsk, Ockupationen och den andra är dansk och heter Bedrag! Båda handlar i grunden om miljöpolitik men går helt olika vägar och har sidospår.

  • Reply Peppe Öhman 31 maj 2016 at 18:13

   Tack! Ska genast kolla upp dem.

  Leave a Reply