Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Personligt

Tre saker som förbättrat min livkvalitet

24 maj 2016

Ofta är det småsaker som verkligen kan göra stora lyft. Jag är med i en hemlig facebook-grupp (tänker ibland på alla hemliga elitgrupper som lever och berättar hemlisar på FB). Där skrev någon att hennes bästa livskvalitetshöjare var att alltid duscha kallt. Tänker på det varje gång jag duschar.

Här kommer mina bästa tips:

 1. en sovmask som låter mig sova trots att solen börjar gassa in i rummet klockan fem på morgonen.
 2. öronproppar som stänger ute bland annat sexåringen tandgnisslande.
 3. ett nytt telefonskal som a) är snyggt b) verkligen skyddar telefonen.

Kan jag få era bästa lifehacks? Fylla kaffekokaren redan kvällen innan? Dricka två glas vatten och äta en macka när man kommer hem på fyllan? Aldrig avsluta en dålig bok? Ha alla räkningar på autogiro?

Oskrivna regler i vårt äktenskap
Är du lyckad och framgångsrik, lilla vän?

You Might Also Like

44 Comments

 • Reply minna L 24 maj 2016 at 08:29

  Ha ha. Härligt jo såhär:

  Kaffe och rågbröd på morgonkvisten Before allt annat. Före småttingar, katter, köksröj, skola, diskmaskin ,tankeverksamhet och andetag.

  Skogen

  Äta bakelser i bilen .

  • Reply Peppe Öhman 24 maj 2016 at 08:56

   Längtar något så obeskrivligt efter det där rågbrödet till kaffet på morgonen.

  • Reply Sara N 25 maj 2016 at 09:56

   Jag äter också frukost ifred med film eller bok innan alla andra vaknar! Älskar morgonstunderna!

 • Reply Pekfingret 24 maj 2016 at 08:53

  Skaffa en man som är bra uppfostrad är mitt life hack.

  //Pekfingret

  • Reply Peppe Öhman 24 maj 2016 at 08:55

   hehe, superbra hack!

 • Reply Kanerva 24 maj 2016 at 09:00

  Smörja in fötterna i sängen kvällstid (gärna hela kroppen men vem orkar?!), byta lakan ofta, inga telefoner i sängen ( fantastiskt vad det kan leda till; mera sömn, mera böcker lästa och kanske till och med SEX ).
  Jag skall själv se till att skaffa en sömnmask, tre’s Hollywood!

  • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 08:12

   Smörja in med vad? Olja? Lotion? Nån speciell dunderlotion?

 • Reply Koko 24 maj 2016 at 09:55

  Att duscha genast jag vaknat. Toa, tandborstning och dusch i ett svep. Om jag börjar fixa med annat först (mata katter, sätta på tevatten osv.) så blir det ett stressmoment att hinna ta en dusch nåt tag innan jag måste iväg. Gör jag det genast så tar det högst ett par minuter och jag är torr tills jag ska gå. Gör det också om jag inte har bråttom iväg, så är det skött. Jag vill ändå vara vaken ett tag innan jag äter frukost, men vet att det finns sådana som måste få Mat Genast.

  • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 08:12

   Smart! Jag är för exakta rutiner på morgonen. Sällan har jag brådis iväg på jobb pga frilansare, men gillar ändå att få saker och ting ordnade innan jag börjar jobba.

 • Reply Hanna 24 maj 2016 at 10:44

  Att aldrig gå och handla hungrig och strikt följa en lista. Att låta bonusarna ligga på s-banken så att man har en nice buffert om något skulle skita sig (min pappa har 5000 euro på sin s-bank).

  • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 07:56

   HAR DIN PAPPA 5000 € PÅ SIN S_BANK? Herregud så smart och skönt.

 • Reply Linda 24 maj 2016 at 11:24

  Ha ett lösenord till sin jobbdagor som gör en glad.

  • Reply Linda 24 maj 2016 at 11:24

   Ha ett lösenord till sin jobbdator som gör en glad.

   • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 07:51

    Haha, nu vill jag ha exempel!

   • Reply Sara N 25 maj 2016 at 10:04

    Så smart! Exakt sådana små livsknep ger de där extrapuffarna i vardagen, så en orkar vara kreativ! Det här för jag vidare 🙂

 • Reply Sandra 24 maj 2016 at 12:09

  Vakna en timme före barnet OCH ha kaffekokaren redo. Tog ett år av motherhood att lära mig detta. Iofs kunde ju barnet vakna allt mellan 05 och 09 förr… Men NU!

  • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 07:50

   Varje morgon! Har en sjusovare till unge. Måste tvinga upp honom.

 • Reply Tinka 24 maj 2016 at 20:32

  Jag har många, öronproppar, ladda kaffekokaren på kvällen, duscha och göra mig klar innan jag väcker barnen etc men sedan vi flyttade till Japan har jag lärt mig en ny grej. Att äta som en japan, dvs att alltid bara äta tills du är 80% mätt! Så gör alla här och det är fantastiskt! För det första så tvingas du känna efter när du börjar bli mätt vilket gör att du inte slevar i dig maten utan att tänka på det eller ens känna smaken! För det andra så inser du oftast efter någon minut att 80% räckte gott och väl, du är mätt men inte paltkoma/matslags-mätt och för det tredje gör detta att du kan äta lite vad du vill utan att måsta tänka allt för mycket på kalorier etc!
  https://bliforfattare.wordpress.com

  • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 07:50

   Ska testa detta redan i dag. Och inser nu att din blogg inte ligger på min bloggs läslista. Skams över detta och lägger genast dit den.

 • Reply Emma 24 maj 2016 at 21:28

  Att lämna barnen på dagis och sedan sticka hem igen och avsluta den egna morgonrutinen innan man drar till jobbet: borsta tänderna, lite mascara, bädda till sängen och packa lunchen. Tar tio min extra men ger ett helt annat lugn än att man ska hetsa/bråka/glömma nåt på vägen. Kanske inte relevant för en frilans dock!

  • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 07:49

   Genidrag för en arbetande mamma/pappa!

 • Reply Marie 24 maj 2016 at 23:25

  Ha alltid telefonladdaren med i väskan. Aldrig ångest över att akkun håller på att ta slut!

  • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 07:48

   Jag funderar på att bära med mig ett sånt där batteri som kan ladda fem telefoner samtidigt (och sen ladda batterier under natten).

 • Reply Viktoria 24 maj 2016 at 23:31

  Jobbigt varje kväll jag gör det, men gör morgonen så mycket bättre: lägga fram jobbkläder kvällen innan. Att börja läsa böcker via mobilen (japp, det satt långt inne).

  • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 07:47

   Fasiken, jag kämpar fortfarande med att läsa böcker på mobilen OCH gilla det.

 • Reply Eva-L 25 maj 2016 at 00:29

  Öronpropparna! Så många år utan, i irritation. Ibland har jag dem på mig hela förmiddagar (jobbar hemma) för det känns som att gå runt i ett moln.
  Mindre koppar till morgonteet så att jag kan dricka två varma koppar nygjort te istället för en halv varm och en halv ljummen.

  • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 07:47

   SMART med tekopparna!

 • Reply Bella 25 maj 2016 at 00:29

  Måste finnas havregryn och mjölk hemma (plus lite äppelsylt). Öronproppar är även ett måste – tom. på lande där det är megatyst kan jag inte sova utan. Och inga ”gummipluppar”, utan silikon sådana.

  • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 07:46

   Köpte ett par öronproppar i silikon, men tror att jag ännu måste undersöka marknaden för de här klippar bara fast i mitt hår.

   • Reply Bella 25 maj 2016 at 10:00

    Jag hade problem med silikonöronpropparna i början . Man måste bara lite ”troma” dom i öronen . Men sedan; den otroliga tystnaden är fantastisk . Har räddat min sömn def.

 • Reply Marina 25 maj 2016 at 00:42

  Det fanns en tid när jag köpte billiga tekniska prylar och sedan blev irriterad när de inte funkade. Insåg till sist att det inte är värt det, mitt blodtryck klarar inte att teknik som inte funkar. Tre tekniska prylar som jag har uppskattat är: 1. Liten högtalare från JBL. Så att man kan hålla på och fixa i köket och ändå höra sin musik/podcast. Plus att den är så liten att den ryms med när man ska på picnick/till stugan/whatever. 2. Chromecast. Så otroligt behändigt på alla sätt, förstår inte vad jag gjorde utan den innan. 2. Bra hörlurar som inte ramlar av när du springer. I mitt fall betydde det ett tresiffrigt belopp vilket i min värld är SJUKT mycke för hörlurar, men nu kan jag springa och lyssna på musik. Äntligen.

  • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 07:45

   Otroligt bra och praktiska tips! Tack!

 • Reply Petra 25 maj 2016 at 11:42

  Öronproppar är helt underbart att ha när man sover. Själv sover jag alltid med öronproppar. Sover så mycket bättre och djupare när jag slipper störande ljud. Själv hör jag nästan inget när jag har öronproppar på mig när jag sover. Tycker att det blir så tyst och skönt när man har pluggar in öronpropparna riktigt djupt i öronen. Jag sover med vanliga gula skumproppar. Fungerar bra för mig.

 • Reply Nina 25 maj 2016 at 12:22

  1) Matplan för veckan, 2) så vidt möjligt kläder som matchar varann och kan tvättas i maskin, 3) vara ute en timme varje dag,
  4) mindre boende = flera pengar til roliga grejer, 5) grundstädning av hemmet som förde til mycket mindre onödiga prylar och sjukt lättskött vardagsstädning (tänk en särskild plats til allt och ge bort allt du inte använder), 6) fixa smågrejer med en gång.
  I verkligheten har jag LEAN’at mitt liv.

 • Reply Isa 25 maj 2016 at 16:13

  Torka av lavoaren varje dag. Badrummet känns alltid fräscht. Lärde mg det av den väldigt städiga Kia.

  • Reply Peppe Öhman 25 maj 2016 at 17:15

   DET ska jag fanimig börja göra!

 • Reply Cyn 26 maj 2016 at 02:02

  Har pumpflaska för handtvål som går att fylla på där jag blandar tvålen med vatten färdigt (späder ut), känns miljövänligt! (Tycker alltså det kommer onödigt mycket tvål annars och ren blir man!)

  Att efter dusch/fotbad (fila fötterna med scholl fotfil om man hinner) smörja in fötterna och sätta dem i varsin plastpåse och yllesockor på någon timme (obs! Kan vara halt att gå omkring så, brukar själv ta en paus). Sen är fötterna suuuuperlena när man tar bort allt.

  Har smutstvätten färdigsorterad i 6 st olika tvättkorgar (jag vet!) så att det bara är att tömma en tvättkorg i tvättmaskinen och knäppa på.

  • Reply Peppe Öhman 26 maj 2016 at 06:40

   Pumpflaska och olika tvättkorgar (visserligen bara tre, men ändå) här också. Ska testa fottricket.

 • Reply puva 27 maj 2016 at 01:50

  Hittar aldrig stuff i min väska, speciellt nycklar är omöjliga att hitta. Sen märkte jag att åtminstone Granits väskor har en nyckelring med en löstagbar grej med kardborreband som man ska fästa i sin nyckelknippa. Ringen sitter precis vid öppningen. Så är nycklarna alltid till hands och när man öppnat dörren fäster man bara tillbaka knippan med kardborrebandet. Låter som reklam för Granit men det är det ej, blev bara så uppriktigt glad över att någon designat en väska speciellt för såna som jag!

  • Reply Koko 27 maj 2016 at 02:30

   Utmärkt tips. Jag har ett liknande system med min hemnyckel, helt hemgjort, kan flyttas mellan fickor eller väskor. Livet blev väldigt mycket lättare plötsligt 🙂

  • Reply Peppe Öhman 27 maj 2016 at 06:45

   Har samma problem med att aldrig hitta speciellt nyckarna. Men måste jag köpa en ny väska nu?

   • Reply puva 27 maj 2016 at 09:29

    Om du är lika kass som jag på att sy och pynja är svaret ja. Nån med skillz donar själv, kudos till Koko.

 • Reply Koko 27 maj 2016 at 02:34

  Jag älskar den här tråden, keep ’em coming! Idag blev jag inspirerad att skrubba av handfatet 🙂

  • Reply Peppe Öhman 27 maj 2016 at 06:46

   Samma här! SÅ bra tips. Ska se om jag kan göra en hemmagjort nyckelhittare precis som du.

  Leave a Reply