Böcker Feminism Los Angeles Personligt Podcast Skriva

Hur jobbar jag egentligen?

26 maj 2016

Hur jobbar man som frilans i Los Angeles då? Jag har ingen aning, men så här gör just jag: Ungefär fem dagar i veckan har jag antingen en intervju att göra, ett filmklipp att spela in och klippa, en konsultgrej att förbereda, ett blogginlägg att skriva (förutom här finns jag ju på Bokhora och Hbl) eller en podd att prata mig igenom. Ibland blir det sju dagar av sju, men det är också okej för jag gillar att jobba lite här och där.

IMG_9030 (1)

I går åkte till exempel Maggan och jag in till West Hollywood för att intervjua komikern Ismo Leikola som förra året  vann pris som världens roligaste man. Jag skrev en grej för Hufvudstadsbladet och Magnus bandade in en intervju för Sverige radio. Efteråt smällde vi på med ett filmklipp där Leikola berättar hur han hanterar nervositet.

IMG_9043

I morse åkte Maggan och jag in till Venice för att planera och prata om olika jobb vi gör. Vilken tur (eller skicklighet) att vi jobbar med så liknande saker att vi kan hjälpa varandra och göra projekt tillsammans.

Senare spelade Karin och jag in avsnitt 32 av Mellan raderna, som kommer upp imorgon. Jag hyllade bland annat Lena Ackebos ”Världens vackraste man” och tipsade om böcker att ge i examensgåva. Vi var tvungna att spela om så gott som hela avsnittet på grund av tekniska problem, men ibland blir det bättre då man får formulera sig en andra gång. Tycker dock att vi pratade för lite om Pontus Gårdinger i den här andra inspelningen.

Imorgon ska jag klippa ihop filmsnutten vi gjorde igår, skriva ut intervjun med Leikola och förbereda en intervju för nästa vecka och nu ska jag tvinga mig själv att redigera det sista i Livet & patriarkatet som faktiskt nästan är klar nu. En sista diskussion med min förläggare, korrläsning och ombrytning. Mycket ångestfyllt att lämna ifrån sig en bok. Den där ambivalensen mellan att längta efter att bli utgiven och ha en fruktansvärd ångest inför det fascinerar mig. Ser inte speciellt mycket fram emot recensioner, men längtar efter att få sitta och prata om den i olika sammanhang.

9789515238061

Ragga på Mallorca
Oskrivna regler i vårt äktenskap

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Minna 27 maj 2016 at 14:28

  Jag väntar ivrigt på Ismos intervju! Och din bok! Jag har så många saker att vänta på märker jag!

  • Reply Peppe Öhman 27 maj 2016 at 15:21

   Hoppas att de båda blir bra…

   • Reply Minna 28 maj 2016 at 00:44

    Ja! You are a star!

 • Reply Bohemian Maggie 28 maj 2016 at 12:48

  Hurraa! Snart får vi läsa och njut av din bok! 🙂 Ser så fram emot det. (men beklagar ångesten)

 • Leave a Reply