Helsingfors Resa Stockholm

Sommarplaner 2016

4 juni 2016

Nästa vecka åker vi mot Stockholm och stannar i Norden i hela två månader. Varje gång vi ska lämna Los Angeles känner jag ett enormt motstånd. Livet pågår ju här! Vill inte missa en dag. Men så fort jag kommer till Helsingfors eller Stockholm upptäcker jag att det pågår ett annat parallelliv där. Som är minst lika bra.

Den här gången hinner jag bara tillbringa en helg i Stockholm innan det är dags att åka till Helsingfors för att spela in ett frågesportprogram för Yle (ångesten inför min offentliga dumhet), hålla en workshop, delta i ett radioprogram om böcker, gå på några möten, träffa folk ordna en massa praktiskt som att fixa ett Visakort, Aktia har nämligen skickat mig två kreditkort och stängt av båda så nästa gång jag har tillgång till mina pengar är den 13 juni. Så jävla sur på den banken. Sedan återvänder jag efter en vecka eller två till Stockholm, har ännu inga planer för midsommar, återvänder till Finland nånstans i juli för att marknadsföra min bok och hänga med vänner, tillbaka till Stockholm och den 11 augusti återvänder vi till L.A.

Den här listan lånade jag av Den där om Jenny.

Resten av sommaren kommer jag att tillbringa
Mest i Stockholm, men också i Helsingfors och den finländska skärgården. Vet bara inte hur och när.

Bästa sommarstället:
Skärgården.

Här badar jag helst:
Naken i Östersjön.

Hur länge ska du vara ledig?
Jag är väl alltid och aldrig helt ledig. Jobbar lite hela sommaren.

Vad ser du mest fram emot?
Att strosa fram längs med gatorna i Helsingfors och träffa vänner, ordna boksläppsfest, att äta middag på balkongen i Stockholm och att äta ute i Stockholm, rågbrödet, bada bastu, skagenröra, Pyret med familj, att läsa massor av svenska pocketböcker och sen att återvända till Los Angeles efter att inte haft ett eget hem på två månader.

IMG_0278

Vad kommer du köpa inför semestern?
Borde köpa presenter till gudbarn, men på grund av Aktia vet jag inte riktigt hur jag ska lösa det.

Det här lyssnar jag i sommar:
Podcasts. Jag har skrivit om det här förut, men Slatse Double X Gabfest som handlar om populärkultur ur ett feministiskt perspektiv är en riktig pärla.

Favoritsommardoft:
Nyklippt gräs, den svaga doften av nypotatis och smör, havet.

Hur kommer du att göra dig illa?
Nej.

Vad oroar du dig för?
Eftersom det alltid är soligt här gör det faktiskt ingenting om det blir en regnig sommar. Ser till och med fram emot ett ordentligt åskväder. Så vädret oroar jag mig inte för. Det jag kanske oroar mig för är att min mamma ska bli besviken för att hon inte får umgås tillräckligt mycket med Vidar trots att jag anstränger mig för att detta ska ske.

Vad vill du verkligen hinna med?
Långa frukostar med papperstidning.

IMG_0308

Vad tror du egentligen att du kommer göra?
Stressa från ett ställe till ett annat och ha dåligt samvete för att jag befinner mig på fel plats.

Vem kommer du vara mest med?
Magnus.

Vad kommer du lägga mest pengar ?
Resor mellan Finland och Sverige. Mat.

IMG_0107

Vad kommer du äta?
Rågbröd, nypotatis, melon och jordgubbar.

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?
Att vi ändå tillbringar så lång tid i Norden.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Som skön, hoppas jag. THE SUMMER OF 2016, som Bryan Adams skulle säga om han skrev en låt om den.

Ni då, vad ska ni pyssla med i sommar?

IMG_0003

 

 

Skärp er, svenskar!
Ett superbra Kalifornientips

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Petra 5 juni 2016 at 03:10

  Oj vad jag känner med dig vad gäller den banken! Jag har hela mitt liv haft den banken men för några år sedan började det dala kraftigt. Kulmen av min surhet nådde sin topp några veckor tillbaka när dom även strulade till det med mina kort så nu ska jag göra slag i saken och byta bank, grrrr.

  • Reply Peppe Öhman 5 juni 2016 at 08:45

   Jag var så förbannad att det kom rök ur mina öron. Var i kontakt med banken redan i april för att UNDVIKA att detta skulle hända och så går det åt helvete ändå. Plus att kommunikationen är så jävla långsam med dem.

 • Reply Rock 5 juni 2016 at 07:02

  Har inte varit inom på ett tag och läste först nu-Grattis!

  • Reply Peppe Öhman 5 juni 2016 at 08:47

   Taaack!

 • Reply Maria 6 juni 2016 at 01:06

  Oj, först nu såg också jag nyheten! Wow, och grattis! Vilken stor grej! Jag håller tummar och tår för er. Kram!

 • Reply Hannah 6 juni 2016 at 04:16

  Shit vilket program! Men jag vill hänga med ER om ni får en liten lucka, hehe …

 • Leave a Reply