Personligt

Promenad på landsbygden

19 juni 2016

Efter allt springande på stan åkte jag ut till min syster för att pussa min gudson, leka med syskonbarn, vila upp mig och äta rågbröd. Allt gick precis som planerat jag samtalade med Pyret, tog långa promenader, badade bastu och det enda jag egentligen saknade var en internetuppkoppling (ja, de lever stundvis som barbarer).

_MG_0286 _MG_0287 _MG_0288Jag hade glömt bort att  det faktiskt kan regna i Finland och grävde fram ett par gamla gummistövlar från Tretorn när vi gick på promenad till den lokala ridskolan. Kände en liten sorg över att det kommer att ta så många månader innan jag åter sitter på en hästrygg. Kände också att jag inte behandlat min gravida kropp som ett tempel veckan innan. Får bli en ändring på det.

_MG_0285_MG_0291

Min mamma hängde förresten också på. Hon fick en stroke för tre år sedan och mår ganska okej, förutom att hon lätt blir trött och var tvungen att svänga hemåt halvvägs. Men glad och väldigt överraskad över att få ett femte barnbarn är hon.

_MG_0296

Hela stan och dan för mig själv
Hur jag återförenas med min syster

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sanne 20 juni 2016 at 12:00

  Det här har inget att göra med inlägget men kan du kommentera det här lite snabbt. Varför är det bättre att ge gratis preventivmedel istället för att göra aborter? Jag förstår inte riktigt tankegången. https://svenska.yle.fi/artikel/2016/06/20/gratis-spiraler-ska-minska-antalet-aborter-i-nokia

  • Reply Peppe Öhman 21 juni 2016 at 00:08

   Min spontana tanke är att aborter (ibland) är ett kirurgiskt ingrepp och att man är tvungen att fatta ett beslut om att avbryta en graviditet. Spiral är ett preventivmedel som ser till att man aldrig kommer så långt. Att det kan vara svårare att fatta ett beslut om en graviditet än om att undvika den. Men jag kanske missförstod frågan.

   • Reply Sanne 21 juni 2016 at 04:17

    Det var nog lite så jag tänkte också men vad är det för fel på abort? Det är ju antalet aborter man vill minska med att ge ut gratis preventivmedel. I mitt huvud blir det lite som ”Här får du hormonellt preventiv medel så du inte ska göra abort.” Jag tycker det antyder om att det är dåligt att göra abort så man ger preventivmedel istället. Bort med abort liksom. Eller?

    • Reply Peppe Öhman 21 juni 2016 at 04:36

     Fattar. Men tänker att preventivmedel ändå är bättre än abort. Alltså inga värderingar i att göra abort, men att det är lättare att använda preventivmedel än att göra abort?

  Leave a Reply