Böcker Feminism

Ångesten att ge ut en bok

5 juli 2016

I måndags svängde jag förbi Akademen och vad låg inte där och gosade mellan två andra böcker om inte mitt nyskriva epos Livet & Patriarkatet. Det kändes extremt pinsamt att stå och ta bilder av sin egen nuna på ett bokomslag så jag drog blixtsnabbt fram min telefon och tog några snabba diskreta bilder.

Att ge ut böcker är alltid väldigt ångestfullt för mig. Jag vill att alla köper böckerna, men folk behöver inte nödvändigtvis läsa dem. Vare sig det är skönlitteratur eller mer biografiska och faktabaserade som Livet & barnet och Livet och patriarkatet känns det extremt privat med att andra människor ska läsa. Men nu ligger den där ute och det är ju ganska coolt ändå.

Pojkflickorna och de ytterst sällsynta flickpojkarna
Rör på dig eller bli en zombie

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Marina 6 juli 2016 at 00:06

  Jag måste bara berätta att jag tog dej på orden, när du rekommenderade att läsa Livet & Barnet i kommentar för några dagar sedan. Var på stugan och blev färdig med alla mina böcker och blev så desperat att jag provade på e-böcker för första gången i mitt liv. Hittade din bok på via bibliotekets e-böcker och tänkte att det är ÖDET. Så himla bra och spot on! Älskade den, verkligen, det var ren och skär terapi för mej, en 31-årig som har otroligt mycket nojor över det där med barnalstrande. Ett stort tack för den boken! Jag beordrade min sambo att läsa boken för att han ska förstå mina tankar bättre, men han muttrade något om att det är jobbigt att läsa en hel bok på svenska. Du har inte funderat på att ge ut den på finska? Du skulle iallafall ha en köpare! 🙂

  • Reply Peppe Öhman 6 juli 2016 at 03:43

   Gudars så glad jag blir nu! Tack för detta! Tyckte att jag kände igen mig i ditt resonemang i en kommentar under och tydligen förstår vi varandra. Om man kan/får ge några livsråd skulle mitt vara att livet kan bli bra på många olika sätt, så ta ingen stress över att pricka in exakt rätt ”val”. Kram och ska hälsa förlaget att de ger ut boken på finska också 🙂

 • Reply Johanna 6 juli 2016 at 08:04

  På tal om livet & barnet så hoppas jag och undrar om du har funderar på en uppföljare?

  • Reply Peppe Öhman 7 juli 2016 at 00:04

   Tänker att denna kanske är lite som en uppföljare med personliga historier varvat med fakta. Min dröm är nu att skriva en roman.

 • Reply Flicka 6 juli 2016 at 09:23

  Är tydligen lite långsam eftersom jag lyssnat på er podd sedan ni började den men besökte er Flipboard först nu. Så himla bra och mångsidigt!

  • Reply Peppe Öhman 7 juli 2016 at 00:04

   Vad roligt att du gillar den! Jag går alltid själv dit först när vi ska planera vad podden ska handla om. KRAM

 • Reply Tinka 6 juli 2016 at 11:31

  Det är mycket mer än bara ganska coolt!! Det är så jäkla, sjukt coolt!! Precis som du själv! Grattis!

  • Reply Peppe Öhman 7 juli 2016 at 00:05

   TACK vännen! Ser så fram emot att läsa din nästa (eller det har jag ju nästan gjort).

 • Reply Sandra 7 juli 2016 at 07:00

  Stort grattis! Ser framemot att läsa den!!

  • Reply Peppe Öhman 8 juli 2016 at 11:30

   Tack snälla!

  Leave a Reply