Okategoriserade

För regniga dagar

18 juli 2016

Ibland regnar det ju på sommaren och vissa av dessa regndagar har man bara lust att kolla på tv. Men VAD ska man kolla på då? Jo, till exempel:

Veep – Julia Louis-Dreyfus är genialiskt rolig som osympatisk vice-president i USA. Dialogen är vansinnigt snabb, rolig och sarkastisk att man ibland måste se varje avsnitt flera gånger för att inte missa nåt.

Difficult People –Julie Klausner och Billy Eichner är halvlyckade komiker i New York. Lite för gamla och elaka för att slå igenom, men sjukt roliga.

Master of None – Aziz Ansari spelar en trettioårig komiker (låter detta bekant?) i New York. Om relationer, rasism och humor. Älskade.

You’re the Worst – en deprimerad kvinna i trettioårsåldern träffar en egocentrisk britt i samma ålder i Los Angeles (Silver Lake). Trots osympatiska karaktärer har jag svårt för att inte älska humorn. Plus: Los Angeles-omgivningen.

Casual – Knappt fyrtioårig kvinna blir dumpad av man, hon och hennes tonårsdotter flyttar in hos hennes brorsa som är it-miljonär. Typ.

Catastophe – BBC-serie om ett par som har ett one night stand, hon blir gravid och de blir ihop. Brutalt om föräldraskap och relationer. Väldigt roligt och läste precis att säsong tre och fyra är på G.

Transparent – pappa i dysfunktionell, judisk LA-familj kommer ut som transgender.

Broad City – kvinnlig vänskap och gräs i New York. Klarar Bechdeltestet med beröm.

The Affair – Listans första drama efter en massa komedi. En författare blir blixtförälskad i en servitris under sommarsemestern med familjen. Han är otrogen och historien berättas sedan ur hans, hennes, hans frus och älskarinnans mans perspektiv. Mycket bra.

Ville också skriva Togetherness, men det sista avsnittet var så dålig att jag helt tappade lusten för serien.

 

 

 

 

Höstens utmaning
Skriva, äta, dricka kaffe

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jenny 18 juli 2016 at 09:55

    Åh, Togetherness. Som jag älskade det. Minus slutet.

    • Reply Peppe Öhman 19 juli 2016 at 00:08

      Precis samma här.

    Leave a Reply