Stockholm

Firar en sjunde bröllopsdag

23 juli 2016

Vi firade bröllopsdag och det var min tur att planera. Det blev visserligen inga vita hästar eller varmluftsballonger, men nog ett skönt häng i ett ovanligt varmt Stockholm. Det var fritid fram tills efter frukost (Maggan åt sin i badet, medan jag satt jättelänge med DN och kaffe). Sen drog vi till Moderna Museet.

_MG_0046 _MG_0058

_MG_0061

Hängde där i ett par timmar, köpte en poster att ha på väggen i LA-hemmet och firade med en glassbåt och fläderdricka efteråt. Gillar Moderna Museet, det får plus.

_MG_0068 _MG_0064

Vi promenerade vidare och satte oss ner på en uteservering vid vattnet. Både Maggan och jag hade tagit med varsin bok och läste en stund, eller tills solen förstörde den sköna skuggan vi hittat och vi var tvungna att röra på oss. Jag läser förresten en bok som heter ”Epidemin” och handlar om hur Hälsopartiet tar över i Sverige och med mer eller mindre tvång tvingar folk att gå ner i vikt. Ska prata om den i Mellan raderna snart.

_MG_0072 _MG_0079

 

Sen började vi bli hungriga igen och eftersom frukost är den bästa måltiden tog vi bussen till Södermalm och Greasy Spoon. Vi beställde båda in avokadomackor, jag med poscherat ägg, Maggan med fetaost. Och så en riktigt maffig portion blåbärspannkakor till efterrätt. Hipsterfaktorn var för övrigt SKYhög på det här stället.

_MG_0088 IMG_0144

Sen tog vi tuben hem, såg de sista avsnitten av ”Stranger Things”, Maggan var tvungen att fylla badet med iskallt vatten och lägga sig där för att kyla ner sin heta kropp. Och när solen stod lite lägre dukade vi upp på balkongen, åt några kräftor och mackor med västerbottenost (herregud så GOTT) och läste upp våra tal för varandra. Snipp, snapp, snut så var dagen slut. Eller egentligen ska vi gå ut en stund, men det har jag inte dokumenterat eftersom det ännu inte hänt.

_MG_0001

Hur Sverige och Finland vinner USA
Hur får man nya vänner i en ny stad?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply