Länkar

”I put lipstick on a pig”

27 juli 2016

Nu börjar det vara en tid sedan jag tipsade om bra sidor och läsvärda texter jag själv snubblat över. Det beror delvis på att jag utgår från att de som är intresserade av vad jag vill tipsa om surfar in på vår Flipboard-sida. Men för er som INTE brukar göra det, här kommer ett litet urval av läsvärdheter.

Alla dessa män som kritiserar och direkt hatar den nya Ghostbuster-filmen är inte kritiker. De är bara män som hatar kvinnor.

Och på tal om Ghostbusters, hur trovärdiga är egentligen IMDB:s betyg? ”Enligt imdb:s egen statistik för filmen Ghostbusters, har i skrivande stund 5 446 kvinnor gett betyg åt filmen, medan 17 707 män har röstat. Männen ger dessutom ett lägre snittbetyg: 4,5 mot kvinnornas 8,1.”

På grund av Airbnb är hotellen är tvungna att se över sina strategier. Många uppmuntrar personalen att bli mer personliga med gästerna, dra ner prisen och inreder mindre neutralt och mer hemtrevligt. Men kommer det att hjälpa?

Journalisten Jenny Nordberg skriver om den nya tidens ”gör det själv”-terrorist

Om hur priviligerade vita personer är. Här i konkreta exempel.

Om någon av er missade mannen som spökskrev Donald Trumps ”The Art of the Deal” pratar han i The New Yorker om hur rädd han är för att Trump ska bli president. “I put lipstick on a pig,” he said. “I feel a deep sense of remorse that I contributed to presenting Trump in a way that brought him wider attention and made him more appealing than he is.” He went on, “I genuinely believe that if Trump wins and gets the nuclear codes there is an excellent possibility it will lead to the end of civilization.”

Visst är det lite störande att digitala assistenter som Siri alltid har kvinnoröster?

Länkar söndagen till ära
Detta ska ni lyssna på i sommar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply