Personligt Stockholm

Hur Sverige och Finland vinner USA

28 juli 2016

Om vi bortser från självklarheter som socialskydd, föräldraledighet och strikta vapenlagar finns det två vardagliga aspekter där Finland och Sverige är överlägsna USA: Mejeriprodukter och snygga barnkläder. Vanligtvis är jag ingen storkonsument av mjölk och yoghurt, men när vi hälsar på i Stockholm och Helsingfors frossar jag i yoghurt som INTE är fettfri (ungefär den enda sorten som säljs i USA).

IMG_0071

Ja och i barnkläder (och kanske nåt plagg enstaka från Rodebjer, Whyred, BACK, Filippa K eller Dagmar åt mig själv, men det är ett annat inlägg). Hur som: Vidde i följande: Mainio Clothing, Polarn och Pyret, Tao & Friends, Mainio upptill och Polarn & Pyret nedtill, på tunnelbanan Polarn & Pyret t-shirt och Mainio Clothing-hoodie och sist, men mycket snygg: bomberjacka från Mini Rodini.

_MG_0282 _MG_0316 _MG_0381 _MG_0419 _MG_0435 _MG_0475

Tiden segar sig fram
En viss sorts män

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply minna lindeb 28 juli 2016 at 02:51

  Läste din bok.
  Tack för att du skrivit den.
  Den är viktig och bra därför att den på ett tillgängligt sätt tar upp kärnfrågor inom jämställdhetsproblematiken.

  • Reply Peppe Öhman 28 juli 2016 at 04:20

   Gläder mig mycket att du läst och gillat! Kram

 • Reply Jenn - forever abroad 28 juli 2016 at 03:40

  Haha alltså fnissar alltid åt ”99% FAT FREE” som står på allt i USA, man ba whyyyy?
  Detta var mitt moment varför svenska västkusten slår norra Kalifornien: https://www.instagram.com/p/BIIRfrggKVK/?taken-by=jennsandstrom
  Att bada i havet!!!

  • Reply Peppe Öhman 28 juli 2016 at 04:20

   Jag blir GALEN på att de är så besatta av fettfri mat. Känns som 80-talet i Norden. Är för övrigt besviken på att jag badat så extremt lite den här sommaren. Ni verkar ha det härligt 🙂

 • Reply Emma 28 juli 2016 at 22:30

  Storbritannien när jag bodde där hade också mycket fettfri eller nästan fettfri yoghurt. Inte lika extremt som i USA, men just den smaken jag tyckte bäst om (vanilj) var av någon anledning alltid väldigt low-fat. Till saken är att jag är rätt smal och bör få i mig lite fett, så jag brukade köpa vaniljyoghurt och blanda den med grädde varje morgon. Min lilla minirevolution mot hysterin.

  • Reply Peppe Öhman 28 juli 2016 at 23:52

   Smart!

  Leave a Reply