Böcker Feminism Podcast

Jakten på fettet

31 juli 2016

I veckans avsnitt har Jihde läst ”Körsbärslandet” av Dörte Hansen och jämför tyska hipsters som åker ut på landet för att romantisera landsbygden med stockholmarnas invasion av Gotland under sommaren. Hipsters världen över kan mer lika varandra än folk från landsbygd och stad. Öhman har tjuvläst Åsa Ericsdotters ”Epidemin” som handlar om hur ensakspartiet ”Hälsopartiet” tar över Sverige och vill göra alla smala. Öhman har också läst Pernilla Ericssons ”Spåren vi lämnar efter oss” och är nu rädd för att röra sig utomhus. I veckans avsnitt tipsar Jihde och Öhman också om några riktigt bra podcaster och diskuterar allt skit Carola får för sin tro.
I samarbete med Schildts & Söderströms förlag.

You call me a banana
"Kvinnor vill ha rika män"

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jenny 1 augusti 2016 at 23:43

  Hej! Har precis börjat lyssna på er pod och typ plöjt alla avsnitt. Älskar den verkligen och ni verkar vara så himla sköna och vettiga personer . Skrattar rakt ut varje gång du säger USCH med bestämd röst om något du inte gillar. Så tack för en bra pod 🙂

  • Reply Peppe Öhman 2 augusti 2016 at 00:00

   Nää, vad glad jag blir! Tack för detta <3

 • Reply Malena 14 augusti 2016 at 05:24

  Hej!
  Nu minns jag inte i vilken podcast ni diskuterade detta (tecken på att man lyssnat på rätt många under rätt kort tid) och jag är kanske sent på bollen. Ni bad om tips om böcker med kvinnliga förövare. Nu kanske jag spoilar något enbart genom att ge detta tips , men ska jag vara ärlig så var det länge sedan jag läste böckerna (så minnet är lite vagt) så det kanske inte är en spoiler. Anywho, rekommenderar trilogin Victoria Bergmans svaghet av Eriksson & Alexander Sundquist, första boken heter Kråkflickan. Gillade dom verkligen, dom är inte som dom flesta klyschiga deckarna/kriminalare…

 • Leave a Reply