Stockholm

Älskade traditioner

10 augusti 2016

Vår sista dag i Stockholm tillbringade vi på Södermalm. Hängde lite i lekparken vid Nytorget och träffade två oberoende av varandra kompisar från L.A. Sedan frossade vi i våfflor på ”Älskade traditioner”. Det otacksamma lilla barnet tjatade givetvis om att han hellre gick på McDonalds. Maggan och jag suckade och himlade med ögonen.

_MG_0009

_MG_0023

Eftersom vår uppfostringsmetod tydligen går ut på att göra exakt som vårt barn vill gick vi först till De Gyllene Bågarna och sen vidare till våffelstället där vi beställde in varsin våffla med hallonsylt och vispgrädde. Vansinnigt gott och väldigt mysigt ställe.

_MG_0027 IMG_0013

_MG_0021

_MG_0033

Ja, ja tur att han är söt i alla fall. Sen promenerade vi till Slussen, tog tunnelbanan hem via Ica där jag köpte rågbröd och nu är det bara att packa ihop skiten och åka till L.A. Barnet klagar ändå på att det är svinkallt i Stockholm.

_MG_0043

Måste vi verkligen jobba så mycket?
Tiden segar sig fram

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sofia 10 augusti 2016 at 09:59

  Hej! Jag har en fråga. Jag och min man såg cowspiracy för en vecka sedan och försöker nu vänja oss vid vegankost. Super svårt om man frågar mig. Speciellt mjölken, smöret och youghurten! Och grädden… Nu till min fråga. Ni såg väl den ungefär då den kom ut. Hur äter ni nu och hur tänker ni kring vegan/vegetarian kost? Är det typ ok att äta riktigt smör 😊 h. Hon som verkligen inte gillar margarin!

  • Reply Peppe Öhman 10 augusti 2016 at 22:33

   Måste nu ta flyget till LA, men svarar imorgon 🙂

  • Reply Peppe Öhman 14 augusti 2016 at 07:35

   När vi såg den blev Magnus vegan bums, medan jag fortsatte traggla fram som vegetarian, fast kanske mer mot veganhållet. Vi köpte veganost och undvek smör. Nu har det snart gått ett år och det vore ren och skär lögn att säga att vi är veganer. MEN vi funderar mycket mer kring vad vi stoppar i oss. Tror att det är lättare att försöka sig på lite åt gången och inte vara för sträng mot sig själv. Kanske äta smör och grädde ibland när man verkligen vill och skippa slentrianätandet.

   • Reply Sofia 14 augusti 2016 at 11:31

    Tack för svaret! Vi bestämde oss för att försöka vara helt veganer här hemma nu i en månad och se hur det känns efter det. Tydligen så vänjer man sig vid det mesta till vardags. Havremjölken funkar helt bra i myslin faktiskt! Till fest och då man äter hos någon annan så blir det säkert svårare. Men jag tänker att man ju kan få unna sig lite kött eller fisk till jul och midsommar i alla fall. Sonen får dricka vanlig mjölk och äter vanligt på dagis.

 • Reply Elin 10 augusti 2016 at 11:58

  Hittade din blogg i sommar och gillar den SÅ mycket! Heja heja!

  • Reply Peppe Öhman 10 augusti 2016 at 22:33

   Tack snälla!

 • Reply Tormenta 11 augusti 2016 at 00:28

  Vad är det med dagens barn som inte förstår att våfflor är något jättespeciellt som kommer att ge dem underbara barndomsminnen. 😉 Vi bor jättenära Älskade traditioner, jag vill festa till det för mina barn och gå dit och de ba: Neeej, vi vill ha sushi.

  • Reply Peppe Öhman 14 augusti 2016 at 07:31

   Barn har så otroligt dålig smak.

  Leave a Reply