Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Böcker

Finlitteratur, fullitteratur och snabbmatslitteratur

14 augusti 2016

En av de roligaste sakerna jag sysslade med i somras var att tillsammans med Kia Svaetichin och Anne Hietanen diskutera litteratur i radioprogrammet ”Böcker i bersån” (för övrigt ett genialiskt namn på ett radioprogram). Unni Drougge, Sofi Oksanen, Marian Keyes, Carl-Johan Wallgren, Martina Haag, Katarina Wennstam och Denise Rudberg. Här skriver Kia om programmet. Upptäckte just att programmet inte går att lyssna på utomlands, men grattis ni som bor i Finland!

Och när jag ändå skriver om böcker vill jag rekommendera ”Anna mennä” av Rosa Meriläinen och Sara Särmä. Tyvärr finns den bara på finska (Magnus var direkt chockad när jag drog fram den på flyget eftersom jag nästan bara läser svenska och engelska böcker”). En bok som på ett avslappnat och roligt sätt lotsar folk genom feministiska frågor som ”Får kvinnor vara fulla?”, ”Vad ska man göra om man gjort bort sig ordentligt?”, ”Vilken sorts människor ska man omge sig med?”, ”Hur viktigt är utseendet” och så vidare.

Naken kvinna spolas i land...
Feminism, frihet och makt

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kugge 15 augusti 2016 at 02:21

    Väldigt nyfiken på Anna mennä! Lyckliga jag ska nu lyssna på er! 🙂

  • Leave a Reply