Feminism

Finlandssvenska feminister

19 augusti 2016

Jag har ju alldeles glömt bort att berätta att jag den här veckan håller i trådarna (alltså publicerar text och bild) på Instagramkontot Finlandssvenska feminister (fi.sv.fem). Mycket fint att det finns ett sånt här konto som jag tycker att ni alla ska följa. Älskar att det verkar vara så mycket feministisk aktivitet som pågår just nu. Må det aldrig komma en backlash.

Förresten, ni får gärna tipsa mig om era egna älsklingskonton på Instagram. En sak till, har noterat att många använder Instagram som ett slags blogg med lite längre texter. Själv gillar jag det, men är nyfiken på om ni brukar/orkar läsa långt i det formatet?

Vägen till framgång
En andra upplaga

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Annika 19 augusti 2016 at 22:37

  @somligafetakvinnor är fantastiskt!

  • Reply Peppe Öhman 20 augusti 2016 at 08:34

   Håller med!

 • Reply Monika 20 augusti 2016 at 02:16

  Mina favoriter just nu är @amandapalmer, musiker och punkmamma utan like, samt @bokenkommer, äldre och personer med funktionsvariationer som blir glada när de får böcker, mycket feelgood.
  Jag tycker Instagram för mig fungerar bättre än både facebook och twitter för att få ta del av historier. Bloggar är ju klart bäst, men känns lite svårare att hitta. Tycker en att det inte är lönt att läsa på ig så är det ju bara att hoppa över ’läs mer’ knappen och fortsätta titta på bilderna.

  • Reply Peppe Öhman 20 augusti 2016 at 08:33

   Tack, uppskattar tips! Och håller med om att bloggar är svårare att hitta. Känner en svacka just nu då jag inte fått in nåt nytt blod på länge.

 • Reply a.s. 20 augusti 2016 at 07:51

  Jag gillar när folk skriver mer på Instagram. Hellre det än 7643356 taggar 😉 guerillafeminists är mitt favoritkonto – obs, minns inte om det är exakt så det heter. Gillar också Supersnippan och konton med vackra naturfoton.

  • Reply Peppe Öhman 20 augusti 2016 at 08:18

   Jag har också svårt för sjukt mycket taggar.

 • Reply Miniroben 22 augusti 2016 at 14:08

  Jag använder Insta som microblogg och det är både skönt (snabbt att posta, hanterbart format, lätt att återkoppla) och sjukt jobbigt (främst med länkningen, det bästa jag kan komma på för att hänvisa till tex gamla ”inlägg” är att skriva en hashtag utan # och säga sök på det här:). Men en får ta det goda med det onda – hade inte detta format funnits hade jag inte bloggat.

  • Reply Peppe Öhman 22 augusti 2016 at 14:19

   Gillar mycket ditt insta!

  Leave a Reply