Los Angeles

Skippa inte kanalerna

29 augusti 2016

Här kommer ett fråga svar:

Hej Peppe!!

jag och min kompis är påväg till LA nästa Maj, ska köra omkring Californien i tre veckor men kommer att stanna några dagar i LA (i början och i slutet av resan) så skulle vilja ha lite tips. Tex. vilkaområden är safe/bra att på bo (vill inte betala SJUKT mycket per natt) och vad är absolut värt att se? Förutom DIG :)!

Veera

Vad roligt att ni ska komma till LA och ROLIGT att köra runt Kalifornien. Tycker att ni ska välja ut några ställen som ni verkligen vill besöka istället för att sitta i en bil hela semester bara för att få uppleva så många platser som möjligt. Gällande boendet är Los Angeles väl inte farligare än vilken storstad som helst. Ni ska kanske inte i första hand söka hus i Compton, men annars behöver ni inte vara rädda. Själv skulle jag rekommendera Santa Monica och Venice om ni gillar havet. Silver Lake, Echo Park och Los Feliz är också mysiga stadsdelar med en massa bra restauranger och barer. ganska hipster dock, men folk verkar gilla det. West Hollywood trevligt och ligger liksom mellan stranden och staden (massa restauranger och barer och gayklubbar här också). Det kan vara ganska dyrt att bo på hotell, men ett alternativ är givetvis att kolla Airbnb. Våra kompisar Softy och Fred hyr ut ett rum med eget badrum i Mar Vista/Culver City med bara en kvarts cykelväg till stranden i Venice.

Kolla under kategorin Los Angeles i bloggen så hittar ni tips på allt som har med L.A. att göra. Ni kan t.ex. skippa Hollywood Boulevard eller åtminstone bara köra igenom den. Sån turistfälla. Det är klart man vill se skylten, kör upp till Griffith Park Observatory, eller varför inte hajka upp? Malibu förtjänar ert besök, likaså valsafari från Marina del Ray, ät fisktacos på Guisados och chilla vid Echo Park-parken. Gå på strand up på The Improv. Bruncha på The Sunny Spot och lyxa till det med middag på Geoffreys (senast såg vi ett gäng valar simma förbi mitt i middagen).

Skippa till exempel inte Venice Canals.

_MG_0229

_MG_0191 _MG_0220 _MG_0221 _MG_0231 _MG_0240

När David Duchovny gav mig en applåd
Reseguide i höst

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Veera 31 augusti 2016 at 15:13

    TACK! du är bäst! Copypastat allt detta 😉

  • Reply Veera 31 augusti 2016 at 15:38

    OCH är intresserad av era kompisars airBnB!!

  • Leave a Reply