Feminism Personligt

Om hur jag får några nya insikter om livet

24 september 2016

Under de senaste dygnen har jag fått några mindre aha-upplevelser. Eller kanske insikter är ett bättre ord. Magnus, Vidar och jag brunchade med några kompisar. Jag beställde in en lemonad och frågade om den var sur eller söt. Jag vill ju att den ska vara så sur att mitt ansikte skrynklas ihop till ett russin. När drickan kom in visade den sig ändå vara alldeles för söt. Jag tog en slurk och skickade tillbaka den. Magnus som själv jobbat på restaurang har minst hundra gånger poängterat att INGEN tar illa upp om man skickar tillbaka mat, men jag har fram tills i dag varit lite ängslig inför att såra kökets känslor. Har nu kommit över den tröskeln.dscf6882

Insikt nummer två: Jag som brukar säga att jämställdhet är framgång för ett samhälle och alla som är delaktiga i det har haft fel. I praktiken får de som haft en vissa automatiska privilegier på basen av sitt kön, sin hudfärg och sin funktionalitet i ett jämlikt och jämställt samhälle konkurrera med de som traditionellt varit förtryckta. Med andra ord kommer bland annat många vita män att få större konkurrens kring bl.a. makt och pengar.dscf6875 I längden är det såklart ett framsteg, men nu förstår jag lite bättre varför så många män och vita arbetar emot jämställdhet: De är rädda för att förlora sina förmåner. Den tredje: Att beställa in poscherade ägg är aldrig ett felval och fjärde: Ett av de bästa tricken vi lärt Vidar är att somna så fort vi stiger in i en restaurang. På bilden har han visserligen just vaknat eftersom vi är på väg hem.

dscf6868

Det manliga manuskriptet
Raka ben och under armar då?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mims 25 september 2016 at 05:23

    Hur dresserar man barnet till det underbara? Do tell så jag kan börja böja min tremånaders i tid.

    • Reply Peppe Öhman 25 september 2016 at 08:01

      hehe, det är nog mer tur är skicklighet. Men vi har, sedan Vidar var jätteliten, alltid tagit med honom överallt så det är liksom ingenting konstigt att gå på restaurang.

    Leave a Reply