Böcker Feminism

Nyfiken på författaren

30 september 2016

I går hade Magnus och jag ett litet möte med Vidars lärare som sade att Vidar kommit fram till henne och sagt att han är en författare. Sedan dess har han skrivit små historier varje dag (alltså en-meningshistorier) och vill att vi ska knyta ihop dem till en bok. Så gulligt att jag dör.

Och på tal om att skriva böcker så lyfter Adlibris upp mig som ”Nyfiken på” både på sin finlandssvenska och sin svenska sajt. Mycket roligt för mig! Jag svarar på några frågor och gör ett litet videoframträdande. Ja och så tipsar jag också om annan feministlitteratur.

 

Svenska män och arga kulturtanter
Uppfostra era söner som döttrar

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sek 30 september 2016 at 23:46

  Synd också att man styrs så av samhällets förväntade könsrollsmönster i sitt val av yrke.
  Om man tänker på min familj…
  Jag är lärare o redaktör – min man byggnadsinspektör.
  Min son går på maskin l metall / forts. ingengör – min dotter närvådare/forts. barnmorska.
  Min mamma frissa – min pappa metall branschen.
  Min bror husfabrik – hans fru barnskötare på dagis.
  Min mans dotter wow!!! INGENGÖR – hennes man husbyggare. MEN
  (Obs! Hon söker men ”får inte napp” på jobb som ingengör utan jobbar som sekreterare på speditionsbolag)
  Skulle vara kul om dina följare och du gör en egen lista på sin släkt. Hur ser det ut? Skrämmande traditionellt! Även då jag ser på alla mina kompisar.
  Magnus klipper ju också och filmar dvs sköter tekniksidan i er bransch medan du gör bokpodd. Varför är det inte tvärtom? Nu får du utmaningen att lära dig klippa podd o filma!
  Om vi alla går in för att stöda dem som vågar välja emot könsrollsmönstret kanske det ändras…
  Nu ska jag stöda vår ingengörsflicka att söka fler ingengörsjobb isf stanna kvar som sekreterare!!!!

  • Reply Peppe Öhman 1 oktober 2016 at 08:48

   Bra poäng! Ska fråga läsarna. Kanske om vad deras föräldrar jobbar med och vad de själva gör. Intressant jämförelse ifall könsrollerna alls har luckrats upp. Sen måste jag såklart, för jag kan inte hålla mig, säga att också Magnus gör poddinnehåll och jag klipper visserligen inte radio, men både filmar och klipper film 🙂

  Leave a Reply