Böcker Okategoriserade Samarbete

En månad gratis lyssning på BookBeat

6 oktober 2016

 

Detta är ett samarbete mellan Bookbeat, Suomen blogimedia och Livet & L.A.

BookBeat har kommit till Finland och jag har blivit med ljudbok. Ljudboken alltså, jag ställde mig skeptisk till den först, men nu börjar jag fatta grejen. Hemligheten är att välja rätt tid och plats, uppläsare och bok. Alla böcker funkar inte som ljudböcker, till exempel de med massor av karaktärer gör att jag tappar lyssningen eftersom jag inte fattar vem som är vem. Men med en bra uppläsare och en skön bok är ljudboken ett perfekt alternativ till den fysiska boken.

dscf7073

Nu för tiden lyssnar jag medan jag sitter i bilen, utför hushållsysslor, promenerar (ser fram emot barnvagnspromenader med historier i öronen) och ibland när jag ligger i badet. Däremot funkar lyssningen inte alls på kvällen när jag ska somna, trots sovtimern som man kan ställa in på det mesta mellan fem minuter och en timme, tappar jag alltid bort stället jag somnade på. Däremot kan ljudboken funka om man verkligen vill nå John Blund: Magnus använder sig till exempel av Fredriks Reinfeldts självupplästa biografi just för att somna.

 

dscf7087


Här kommer några av mina bokrekommendationern (jag var tvungen att rensa i listan minst fem gånger eftersom den blev så himla lång). De flesta är ljudböcker, men vissa e-böcker.

Gun-Britt Sundström –Maken

Jennifer Clement – En bön för de stulna

Jonas Hassen Khemiri – Jag ringer mina bröder

Kära Liv & Caroline – Liv Strömquist & Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Martina Haag – Det är något som inte stämmer

Tom Malnquist – Vid varje ögonblick är vi fortfarande vid liv.

Lena Andersson – Utan personligt ansvar

Elain Eksvärd –Medan han lever

Lotta Lundgen –Tio Lektioner i matlagning

Hanne-Vibeke Holst – Kronprinsessan

Sara Stridsberg – Drömfakulteten

Susanna Alakoski – April i Anhörigsverige

Men tycker absolut att ni ska gå in på BookBeat själva och laborera i alla böcker som finns att välja mellan. Det känns som att vara i en bokhandel och kunna plocka åt sig precis alla böcker man vill, utan dåligt samvete.

BookBeat sade förresten också att min bok Livet & Patriarkatet snart kommer att dyka upp oss dem. Så roligt! Och att den finländska versionen av BookBeat hela tiden fyller på med nya svenska böcker att lyssna på. Biblioteket växer med andra ord. Ja och så finns det såklart engelskspråkiga böcker också, om man är lagd åt det hållet.

dscf7096

Eftersom detta är ett samarbete ska ni också få ut något av det: GRATIS LYSSNING. Ni som bor i Finland (oberoende av om ni vill lyssna på svenska eller finska böcker, båda finns till hands) får en månad av gratis lyssning, no strings attached, genom att klicka och registrera er på den här BookBeat-länken. Och ni som är bosatta i Sverige får givetvis samma förmån, fast med den här Bookbeat-länkenBor ni utomlands, men har ett svenskt/finländskt kreditkort kan ni såklart också registrera er för gratismånaden.

 

 

Den gravida kvinnokroppen
God och blandad kulturmix

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Maria Waller "frusnygg" 6 oktober 2016 at 20:42

  Tack vad generöst!!! Både boktips och lyssning. Har själv njutit många timmar av Ferrantes serie på engelska, tycker att den varit perfekt att lyssna på i ljudbok. Har en annan app men ska genast testa bookbeat. Håller med om att det är superviktigt vem som läser in, det kan både lyfta till nya höjder och helt döda en bok.

  • Reply Peppe Öhman 7 oktober 2016 at 18:19

   Hör av dig om du snubblar över nåt bra jag absolut borde lyssna på! <3

 • Reply Sari Forsström 6 oktober 2016 at 23:41

  Hej Peppe, roligt att du gillade. Bara att du och alla som följer dig vet: Livet & patriarkatet samt Livet & barnet är redan tillgängliga i BookBeat, och vi hoppas att Vacra människor dyker upp snart. Vi tillägger både svenska och finlandssvenska titlar konstant, så att det är bara att titta genom och fynda. Och vi kommer att ha listor och rekommendationer på svenska med hela tiden, det är bara att skrolla litet neråt så kommer dom emot efter det som är på finska. Hela katalogen på svenska, vilket är stort, ser man på kategori-sektionen, under ’Ruotsiksi / På svenska’. Alltså i den finska appen/webben. Bra lyssning och läsning önskar Sari / BookBeat

  • Reply Peppe Öhman 7 oktober 2016 at 18:20

   Åh vad roligt att L&P redan finns hos er och att Vackra människor är på väg upp!

 • Reply Britta Björklund 12 april 2019 at 07:24

  E-post stationär dator

 • Leave a Reply