Böcker Feminism

God och blandad kulturmix

6 oktober 2016

Det pågår en feministisk höst i Finland och det gläder mig väldigt mycket. Igår sände kulturprogrammet Lasso en diskussion om feminism och konst. Till min stora glädje kan man nuförtiden kolla på Lasso också utomlands. (Min bok Livet & patriarkatet swischar också förbi).

Kulturpodcasten Nord & Francke talar om Haggan och verbet att hagga. Nord & Francke, som är journalister på Sydsvenskan, har också en alldeles utmärkt blogg. (De pratar också kort om Livet & patriarkatet).

Netflix-serien EasyÄlskar att ett av avsnitten är helt på spanska.

Radio X3M ordnar en vecka med temat mens. Hyllar kanalen för detta och tycker att det är väldigt underhållande hur vita medelåldersmän upprörs av detta.

Anne Hietanen skrev en fin kolumn om att fatta feminism och lyfta en kvinna varje dag. Eftersom offentligheten på många håll fortfarande domineras av män finns det en uppfattning om att det bara kan finnas en kvinna (en rasfifierad, en homosexuell, en med funktionsvariation etc) och att dessa måste konkurrera om utrymmet med varandra. Att there can be only one stämmer såklart inte. Istället borde vi försöka lyfta alla som är underrepresenterade och på så vis bredda normen. (slutar aldrig förbluffas över nivån på dumhet som sprids i Svenska Yles kommentarsfält).

Ja och så vill jag varmt rekommendera Cissans nya kokbok Nyfiken grön. En bok för folk som vill dra ner på köttkonsumtionen (eller som redan är vegetarianer). Fick ett eget exemplar häromdagen OCH blev bjuden på middag som bland annat bestod av nyfikebollar.

img_1483
PS inte för att skryta, men bilden högst upp är faktiskt inte konstruerad. Så här såg det ut i shoppingvagnen i tisdags. Sen lade Maggan till en påse Cheetos och stämningen var förstörd.

En månad gratis lyssning på BookBeat
Män respekterar män

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jenny 6 oktober 2016 at 23:30

  FÖRLÅT för en liten kritisk undran till detta fantastiskt peppande inlägg: varför plastpåsar runt det som ser ut att ha skal? De där påsarna är ju sådana miljöbovar. Det kanske måste vara så när du handlar i USA? Alltså att du måste ha påse för plockvaror?

  Förlåt förlåt förlåt. Du är bäst!

  • Reply Peppe Öhman 7 oktober 2016 at 06:28

   Jag har faktiskt ingen vettig förklaring på plastpåsarna. Ska skärpa mig!

  Leave a Reply