Feminism Podcast Rasism

Bring out the clowns!

7 oktober 2016

I veckans podcast pratar vi om Kim Kardashian och hur hon plötslig fick skylla sig själv som blev rånad, om hur det inte är ett val eller ett personlighetsdrag att vara ett offer, om likheten mellan Hitler och Trump och att man VISST får säga det och såklart om de onda clownerna som dyker upp på olika håll i USA.

Precis som bloggen bjuder också podden på gratis lyssning på BookBeat. bookbeat.fi/magnusochpeppe alt.
bookbeat.se/magnusochpeppe

Referenser på flipboard.com – magnus och peppes podcast

Härskarteknik och köttig vegetarianroman #50
God och blandad kulturmix

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply eej 7 oktober 2016 at 07:18

  alla får ju göra vad de nu sen vill men genom att marknadsföra sin förmögenhet bidrog kardashian själv till stölden. väljer du att posta otaliga bilder på dina lyxiga saker och ting så ökar sannolikheten att dem blir stulna. ruttet men sant så länge det finns orättvis i världen, dvs alltid.

  • Reply Peppe Öhman 7 oktober 2016 at 08:12

   Håller inte med om det. Att stjäla är alltid fel, samma sak gäller att göra någon annan illa eller förstöra grejer. Det är aldrig offrets fel, alltid förövarens. Sannolikheten att bli ett offer ökar säkert om man gör vissa saker, men sätter vi fokus på den som blir utsatt och funderar på hur hen kunde agera annorlunda fokuserar vi på helt fel sak.

   • Reply Frida 8 oktober 2016 at 07:43

    Oavsett vad hon gör eller inte gör på sociala medier så har hon fallit offer för något oerhört kränkande, traumatiskt och felaktigt. Hon bär ingen skuld.

    • Reply EEJ 8 oktober 2016 at 09:42

     Det är fel att stjäla, det är et faktum. Men vill man undvika sådana här situationer så bör man avstå från att skryta med sina prylar högst offentligt. Det kan man påpeka utan att neka att hon är ett offer.

     • Peppe Öhman 8 oktober 2016 at 13:16

      Fast jag tänker att det är samma argument man använder när kvinnor blir trakasserade och våldtagna. ”De borde inte ha visat så mycket av sina kroppar, befunnit sig på just den platsen, varit så berusade eller nåt annat”.

 • Reply Krister 9 oktober 2016 at 05:05

  https://mitti.se/mamma-doms-for-barnmisshandel/

  • Reply Peppe Öhman 9 oktober 2016 at 08:15

   Hej Krister, visst är det vidrigt med misshandel. Men ifall du vill göra en poäng får du gärna publicera annat än en en länk i kommentarsfältet.

 • Reply Catharina 10 oktober 2016 at 08:06

  Har precis lyssnat på detta avsnittet och är nöjd med att ha betalt, för detta citatet är såå underbart! Ungefär… ”Att clowner alltid varit onda och att konceptet cirkus bara var ett tafatt marknadsföringstrick för att höja statusen” Roligaste på länge! Och sant!

  • Reply Peppe Öhman 10 oktober 2016 at 13:28

   Åh så GLADA vi blir över detta! Tack! Hoppas att det är okej att vi citerar dig? <3

   • Reply Catharina 11 oktober 2016 at 01:06

    Citera på, det gjorde ju jag (fast felaktigt, det lät smartare när du sade det i podden).

    Jag tänkte att jag ”förbetalade” 10 avsnitt, funderar på hur jag ska komma ihåg när det är slut… gör en liten notering 😉

    • Reply Peppe Öhman 11 oktober 2016 at 06:55

     Uppskattar verkligen! 🙂

     • Catharina 11 oktober 2016 at 11:50

      Äsch, det är ju vi lyssnare som uppskattar 🙂

  Leave a Reply