Gravid

”Plocka upp saker från golvet”

14 oktober 2016

Dessa dagar är jag en folkskygg typ. Maggan får både hämta och lämna för jag står inte ut med att de andra mammorna (och papporna) frågar mig 1) när jag ska föda 2) var jag ska föda 3) om det är en flicka eller pojke 4) om babyn verkligen inte kommit ut ännu 5) beklagar sig över att de bara har pojkleksaker/kläder för annars skulle såklart den här babyn fått ärva dem (men nu skulle ju det stackars barnet bli helt könsförvirrat om de utsattes för ljusblått). Det har gått så långt att mammorna ger Magnus tips på hur jag ska få igång förlossningen, gårdagens tips var ”Plocka upp saker från golvet”.

Jag har inte ens nått beräknat datum ännu, men ändå verkar det som om skolan är full av mammor som vill berätta exakt hur många veckor de gick över tiden när de var gravida. Kan inte påstå att det gör mig glad och optimistisk. Som ni märker går jag mest omkring och tycker synd om mig själv. Är stingslig som en skadskjuten noshörning. Och tydligen lite paranoid också.

För att få tiden att gå jobbar jag mycket, tar långa promenader, lyssnar på ljusböcker (ni vet väl att ni får en månad gratis lyssning på Bookbeat på länken Bookbeat.fi/peppe eller Bookbeat.se/peppe) och kollar på tv-serier. Mina favoriter just nu är Divorce, Better Things och The Good Place. Ser mycket fram emot att börja på Westworld.

Jag lovar förresten att inte hemlighålla barnets födsel. Alla som är intresserade kommer att få veta. Hedersord.

Goda råd är gratis
Magen, magen, magen

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Lene 14 oktober 2016 at 15:49

  Haha, det er som å lese om meg 😅 Bare at jeg sover i stedet for å gå de lange promenadene, da. Men jeg er folkesky og orker ikke enda en kommentar om hvor stor/liten magen er, etc. Jeg ønsker deg lykke til og håper vi begge har baby på utsiden og kan drikke en himla god rødvin veldig veldig snart!

  • Reply Peppe Öhman 14 oktober 2016 at 17:18

   När ungarna väl är ute ska vi skåla med varandra på distans!

 • Reply Maria Waller "frusnygg" 14 oktober 2016 at 20:56

  Min livsfilosofi är att all långsam och tråkig tid, är tid som gör att livet stannar upp lite och inte rusar på så fort. Men det mindsetet blir det långsamma väntandet mycket värdefullare.
  Njut av dagarna innan så mycket det är möjligt, smart att hålla dig och magen undan….
  Lyckatill! <3

  • Reply Peppe Öhman 15 oktober 2016 at 09:14

   Du har så rätt, har nuddat vid tanken, men sen tar frustrationen över. Ska försöka bli mer zen (som du). KRAM

 • Reply puva 15 oktober 2016 at 04:03

  Men herregud vad du drar till dig floskelmaskiner och förståsigpåare. Förstår att du hellre håller dig inomhus. När jag väntade mina barn sa ingen typ nånting alls. Jag misstänker nu att de misstog mig för en verklig stingslig noshörning och inte vågade, alternativt hade jag en jävla tur/dålig hörsel. Ser fram emot rapport!

  • Reply Peppe Öhman 15 oktober 2016 at 09:16

   Tror det handlar om att folk är så gammaldags eller rotade i strikta könsroller här. Gårdagens tips av en pappa var att jag skulle simmma..

 • Reply Maijen 15 oktober 2016 at 04:42

  😂 Ingen bebis har ju någonsin blivit där… Lycka till med sista veckorna!

  • Reply Peppe Öhman 15 oktober 2016 at 09:16

   Finner tröst i att man sällan är gravid resten av sitt liv (trots att det verkligen inte känns så).

 • Reply Monica 15 oktober 2016 at 07:25

  Här kommer en kram! <3

  • Reply Peppe Öhman 15 oktober 2016 at 09:17

   TACK! Behövde den. <3

 • Reply Anna 15 oktober 2016 at 08:55

  Hahah! Vad jobbigt men ändå ändå komiskt hur folk reagerar… Har inte själv varit gravid men minns faktiskt att en klasskompis i lågstadiet kommenterade min mammas mage när hon väntade min yngsta bror och sa att ”oj vad stor mage hon har” samtidigt som hon himlade med ögonen. Det var hemskt.

  • Reply Peppe Öhman 15 oktober 2016 at 09:17

   Ja alltså att kommentera folks kroppar. Alla måste sluta med det.

 • Reply Annika 15 oktober 2016 at 12:05

  Åh herregud. Full förståelse för att du håller dig inne. Skulle jag också ha gjort om jag var du.

  • Reply Peppe Öhman 16 oktober 2016 at 08:24

   Tänker att det går att isolera sig i två veckor till ungefär. Sen är ungen ute och jag kan återgå till att vara mig själv igen.

 • Reply Mims 16 oktober 2016 at 03:53

  Äeh fy fan vad less jag var på skräckhistorier och allmänt liksom deppiga råd/historier som bara får ut på hur långt över tiden en kan gå, att gå sönder, att aldrig få sova igen. Vad fan är grejen med det?

  Jag höll som du på att bli tokig sista veckorna pga otymplig, lättretlig och sov kasst men min unge kom 4 dagar före bf, relativt fort och tillräckligt okomplicerat för att alla inblandade mådde toppen efteråt. I ärlighetens namn så har jag sedan hon var ca 10 veckor sovit mer om nätterna än jag gjorde höggravid. Nu vaknar vi ofta sent min unge och jag och att vakna upp till hebbes storleende joller? Helt magiskt trots att en aldrig varit en bebisperson. Så kan det också vara.

  • Reply Peppe Öhman 16 oktober 2016 at 08:27

   Vidar sov också jättebra (har alltid gjort det) så jag lever i uppfattningen om att alla babyn gör det. Inser på en rationell nivå att jag KAN ha fel. Lyckligtvis är det Magnus tur att ta över när barnet väl är fött.

 • Reply Maria Waller "frusnygg" 16 oktober 2016 at 11:16

  Glad om du vill följa mitt råd om den tråkiga långsamna tiden. Det är Håkan Nesser som myntat begreppet och som jag läste för sisådär 16 år sen. Äras den som äras bör. Nån Zen är jag dessvärre inte…

 • Leave a Reply