Gravid

Känsliga läsare, håll för ögonen

18 oktober 2016

Tekniken är på många sätt väldigt bökig här i L.A. (USA?). Ni vet hur man ser på Hollywoodfilmer och hjälten är jagad av en galen mördare (eller annat scenario då man gärna vill ringa efter hjälp) men DET FINNS INGEN TÄCKNING! Medan jag ännu bodde i Helsingfors brukade jag sucka åt manusförfattarnas bristande fantasi. Alla fattar ju att det är en nödlösning att ta till ”ingen täckning”. Sedan tidigt nittiotal är det bara på Ålands hav man ibland inte kunnat ringa. MEN så flyttade vi till L.A. och jag insåg att jag att täckning på telefonen är en lyxprodukt. Om jag vill ringa någon hemifrån måste jag gå ut på terrassen och ingen telefon har någonsin fungerat ute på en hajk och bara sporadiskt i Hollywood Hills.

Sen finns det ju andra situationer då tekniken är smidig. Känsliga läsare, håll för ögonen!! Exempel: Jag undrar om det var slemproppen som gått, ringer min barnmorska som lugnt ber mig fota bindan och sms:a den till henne som en bild. Aldrig varit så noga med att få till rätt telefonnummer. Man vill ju inte väcka halvbekanta, före detta studiekompisar, ex pojkvänner eller andra klockan sju på morgonen med en glad bild på en gammal binda.

En hög mage
Goda råd är gratis

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Lissu 18 oktober 2016 at 10:42

  ❤️

 • Reply Emma 18 oktober 2016 at 10:53

  Haha, fantastiskt om det hade kommit fel… ”förlåt, det var bara min slempropp”

  • Reply Peppe Öhman 18 oktober 2016 at 17:35

   Herregud så många gånger jag kollade att den åkte rätt.

 • Reply Chris 19 oktober 2016 at 22:50

  Första gången jag hört om just detta ”First World” problemet. Kommer att tänka på vad Anthony Wiener skulle säga om det? ;D

  • Reply Peppe Öhman 20 oktober 2016 at 17:12

   Haha! Wiener skulle FATTA.

 • Reply Marina 20 oktober 2016 at 02:03

  Jag har aldrig fött barn och undrar nu vad en slempropp är. Vågar dock inte googla.

  • Reply Peppe Öhman 20 oktober 2016 at 17:19

   GOOGLA INTE!!!!

 • Reply Fredrika 20 oktober 2016 at 02:43

  Oh my!😃 Tack för det skrattet! Förstår att du checkade numret ett antal gånger!

  • Reply Peppe Öhman 20 oktober 2016 at 17:18

   Gud så nervöst det sms:et var.

  Leave a Reply