Gravid

En hög mage

19 oktober 2016

På Farmer’s Market kom det fram en mamma till Viddes klasskompis och undrade hur jag mådde. Hennes väninna betraktade mig uppifrån och ner och konstaterade att min mage är väldigt hög och att jag inte kommer att föda barn på länge. Det enda jag fick ur mig var ett syrligt ”Jaha, det tror du…” när jag egentligen hade önskat att jag hade sinnesnärvaro nog att fråga om hon jobbat länge som barnmorska eller förlossningsläkare eller varför hon tycker det är okej att kommentera min kropp. Ja, ja jag vet. Jag är kanske liiiite överkänslig i dessa dagar, men så fort jag sätter min fot utanför hemmet dyker det upp någon som vill informera mig om hur jag ser ut eller klappa på min mage.

dscf7249

Funderade på att stanna inomhus resten av dagen, men Maggan och Diana övertalade mig att hänga med dem på lunch till Malibu Pier. Sagt och gjort. Jag var en crazy MoFo och beställde in plättar (eller små pannkakor som ni i Sverige säger). TILL LUNCH! Och en för söt lemonad.

dscf7253
dscf7264dscf7256 dscf7260 dscf7268

Sedan satt vi och njöt av utsikten en stund och susade hem längs med PCH. Ikväll blir det den tredje och sista presidentdebatten. Ser med skräckblandad förtjusning fram emot att kolla på den (och kanske göra ett reportage).

dscf7274 dscf7270

20 råd jag fått under graviditeten
Känsliga läsare, håll för ögonen

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Josefina 20 oktober 2016 at 00:07

  Haha, vem säger små pannkakor? Låter som att en vuxen en gång inte orkat förklara ordentligt för ett barn vad amerikanska pannkakor är. Små tunna pannkakor heter plättar i Sverige också. Och jag har ingen aning om varför jag kände mig tvungen att kommentera det. Jo förresten, för jag retar mig på när vuxna (alltså inte du) dummar ner uttryck för barn. Barn är smarta! Och en dag ska de bli vuxna i en värld där andra säger plättar.
  Jag har full förståelse för att du tycker det är skitjobbigt att folk tror att magen gör din kropp till allmän egendom. Hatade själv att ha andras händer på magen. Det var ju fortfarande min mage – intimt! – om än lite mer utstickande. Däremot slapp jag ”goda råd” om att få ut bebisen. Jag menar, bebisar kommer ju ut till slut. Oavsett allt.
  Tack för en kalasbra blogg!

  • Reply Peppe Öhman 20 oktober 2016 at 17:14

   NEJ! Jag som trodde att jag var pedagogisk. Men alltså plättar är små plättar och pannkakor stora plättar? I Finland går alla under epitetet plättar och pannkaka är väl det som ni kallar ungspannkaka.Tack för fina ord om bloggen <3 <3 <3

   • Reply Josefina 21 oktober 2016 at 00:19

    Exakt så! 🙂

 • Reply Ennet 20 oktober 2016 at 00:44

  Alltså varför skall människor kommentera gravidmagar på detdär viset?Antingen är det gullegull vilken fin mage (ok,bara man inte rör), eller sä är det såntär just att ”oj vad stoor,e de tvååå där inne?!”/”du ska säkert föda snart”(nej helst int,är i vecka 31). Då jag hade 1 vecka kvar till beräknat datum ville kvinnan jag ej kände som satt bredvid mig under teaterföreställning,prompt tala om för mig att jag minsann kommer att gå över tiden. Aj s*t*n. Vi behöver tala om sakligt bemötande av gravida och respekt för även gravida kroppar!

  • Reply Peppe Öhman 20 oktober 2016 at 17:18

   Ja herregud så oartigt det är. Blev alldeles till mig när en främmande dam i mataffären plötsligt stod och smekte min mage. USCH!

 • Reply Emm 20 oktober 2016 at 10:58

  Instämmer! Det tål att talas om.
  Om du inte brukar röra vid en annan människa varför röra en som är gravid. Springande punkten är så klart hur mottagaren upplever det.
  Apropå plätt så hörde jag idag besvikelsen när jag letade en plätt att parkera på för picnic vid fårhagen. Plätt!? hördes det från barnen i baksätet för jag hade ju bara utfäst ostmackor och pepparkakor. Vilka masterminds jag umgås med!

 • Leave a Reply