Gravid

20 råd jag fått under graviditeten

21 oktober 2016

Nu när jag ser ljuset i graviditetstunnelns ända tänkte jag göra en lista på alla rekommendationer jag fått under graviditetens gång. Ordningen är ej kronologisk och jag lägger ingen värdering i om de är bra eller dåliga. Ni får gärna fylla på med egna erfarenheter.

BONUS: 

Kvinnan som i dag i mataffären berättade att hennes mamma gick EN MÅNAD över när hon väntade kvinnan. Hon skulle ha fötts den 24 februari, men kom ut den 24 mars. Jag var liiite skeptisk, men man vet ju aldrig här i Amerika.

 1. Böj dig ner och plocka upp grejer från golvet för att få igång förlossningen.
 2. Akupunktur för att få igång förlossningen.
 3. Efter vecka 9 är det okej att dricka ett glas vin om kvällen.
 4. Efter vecka 37 är det okej att dricka ett glas vin om kvällen.
 5. Ha sex för att få igång förlossningen.
 6. Bär ingenting som väger mer än en fjäder.
 7. Bär max 50 kilogram om dagen.
 8. Drick champagne för att få igång förlossningen.
 9. Ha sex för att få igång förlossningen.
 10. Svälj två matskedar ricinolja var tredje timme för att få igång förlossningen.
 11. Drick hallonbladste för att få livmodern att krympa efter förlossningen.
 12. Ät mycket fisk.
 13. Ät absolut inte fisk.
 14. Ät en viss sorts fisk.
 15. Bada i poolen att få igång förlossningen.
 16. Bada i stora vågor i havet för att få igång förlossningen.
 17. Ackupressur för att få igång förlossningen.
 18. Fotmassage för att få igång förlossningen.
 19. Sov nu för sen när babyn kommer blir det ingenting med den saken.
 20. Njut nu, för när ni blir tvåbarnsföräldrar kommer allt att gå åt helvete med er relation. 
Majlis är här!
En hög mage

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Etts 21 oktober 2016 at 21:54

  Ät hela tiden, då mår du inte illa.
  Ät skorpor, då mår du inte illa.
  Gå i bastun, då sätter det igång förlossning.
  Ät det du kan.
  Ät inte gravad lax, ost…
  Ingen har blivit kvar där inne😖
  Och alla jämförelser, skräckförlossninghistorier, visioner om livet som en/ två/ trebarns familj…
  Lycka till!

 • Reply Pippigull 21 oktober 2016 at 22:13

  Jag har ett!!!!
  Mot slutet – se till att äta ordentlig lunch för du vet inte om förlossningen sätter igång innan middagen och då blir det långt till nästa måltid. ( jag är inte så stor på lunch så det vart en omsvängning…)

 • Reply Jooles 22 oktober 2016 at 01:05

  Nu tror jag ju inte att du kommer att dricka ricinolja, men ifall att du sku bli desperat och vela kasta sig på oljan (varifrån får man ens det?) så varnar dom ju i Finland att det inte är en bra idé. Lycka till, för det mesta tycker jag det är ljuvligt att ha två barn och bebistiden är ju kort, sen har ni två ljuvliga barn att hänga med! Själv sku jag kunna ha massor med bebisar, tycker det är ljuvligt med bebisar men jag vill aldrig mer vara gravid så antagligen är min babytid slut nu när tvåan blir ett strax… (men tror jag är ganska ensam om att älska den här tiden?)

 • Reply Anna 22 oktober 2016 at 02:51

  Nej Jooles, jag älskar också bebistiden och har redan nu (med tre veckor kvar till beräknad tid för bebis nr 3) ångest för att det kanske är sista gången. Men jo, fick höra för nån vecka sen att jag absolut inte får ställa mig på tå och sträcka mig efter saker, eftersom bebisen då kan rutscha fel väg med huvet upp igen. Märkligt att ingen gav mig det tipset när ettan låg i sätesläge?

 • Reply Frida 22 oktober 2016 at 04:24

  Hehe. Ja vad ska man säga.
  Njut schmjut. Jag är så jävla klar på ren svenska.

 • Reply Ingela 22 oktober 2016 at 05:08

  Inget tips om storstädning,traska i trappor,skura badkar eller äta färsk ananas? 😉
  Tipset med att sova nu är nog en vinnare. Sover jag dygnet runt nu lär jag inte behöva lika mycket sömn sen? För sömn kan man spara på och ta ut när natten varit dålig! Hahaha!
  Dessutom behöver sömnen inte alls krångla när man har barn. Tänk om man även skulle kunna tipsa om okej förlossningar utan trauman, barn som sover och äter och är nöjda, vuxna som trots småbarn mår bra i sitt förhållanden och hushållsekonomier som inte går i botten fast man är föräldraledig.
  Hur som, lycka till när det är dags!

 • Leave a Reply