Okategoriserade

En rollator för nyförlösta

25 oktober 2016

TUSEN TACK för all gratulationer! Känslig som en är får jag lust att gråta en liten skvätt över all kärlek och välvilja. TACK!

Vi är fortfarande inne i fasen där vi bara sitter och stirrar på Majlis och sedan ser på varandra och säger något om hur underbar hon är och herregud fatta att hon är vår! Vidde vill visa upp henne i skolan varje dag. Hans lärare, Mrs. Garcia, mailade oss och berättade hur Vid gång på gång sagt ”I can’t believe I’m a big brother”. Mycket gulligt.

dscf7284

Detta är inte allt! I dag testade jag på att röra mig utanför hemmets väggar. Det gick ganska bra, jag hade dessutom barnvagnen som stöd, ett slags rullartor för nyförlösta. Maggan och jag promenerade längs med Oceans avenue med Majlis i Stokken och satte oss sedan ner på ett litet franskt bistro.

dscf7279

Jag åt Eggs Florentine med frukter. Goda florentinare, men frukten verkade komma ur en burk. En petitess kan man tycka, men är man en fruit lover som jag är man noga med att det ska vara färsk frukt. SPECIELLT när man är öm i hela kroppen och svag av blodbrist. Klagade inte (förutom då uppenbarligen inför er).

Väntar förresten på att den där känsligheten för världens ondska ska kicka in. Minns att jag såg filmen ”Up” när Vidar var en nyföding och grät som en fontän över livets förgänglighet. Eller kanske är jag lite känslig. Ikväll är vi bjudna på avskedsfest till Finlands generalkonsulat, men jag är inte så sugen på att gå eftersom jag inte vill att en massa smutsiga fingrar ska peta på Majlis. Hur är det egentligen nuförtiden med folks kapacitet att tvätta händerna efter att de varit på toaletten?

dscf7290 dscf7287

Sen satt vi och pratade om livet och kärleken. Drack gott vitt vin och ganska äckligt kaffe. När jag kom hem igen däckade jag av utmattning och sov en skön timme.

Den fantastiska kvinnokroppen
Hissdörrarna i The Shining

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Koko 26 oktober 2016 at 02:56

  Helt ärligt så får nog Up de flesta människor att bli tårögda inom de första fem minuterna. Eller så är det bara jag 😉 Det är en fantastiskt fin kärlekshistoria i kortformat.

  • Reply Peppe Öhman 26 oktober 2016 at 08:01

   Så sant, det är en otroligt fin (och sorglog) historia. Jag brukar ändå vara hård som sten när jag kollar på film, men just den här gången och den här filmen grät jag ymnigt till.

 • Reply Kristina Snyder 26 oktober 2016 at 06:12

  Grattis till dig och Maggan! Sån gullig liten Majlis! :)))

  • Reply Peppe Öhman 26 oktober 2016 at 08:02

   Tusen tack <3

 • Reply Frida 26 oktober 2016 at 10:33

  Nu läser jag dina inlägg med en bebis på bröstet. Livet är förunderligt.

  • Reply Peppe Öhman 26 oktober 2016 at 10:52

   UNDERBART! Grattis!

 • Reply Jessica 26 oktober 2016 at 13:55

  Älskar älskar namnet Majlis! Passar så bra ihop med Vidar. Min mormor hette Maj-Lis och har alltid känt att det är det snyggaste dubbelnamnet. Hon är en lyckad tös som får växa upp med er som föräldrar och med Vidar som gullig storebror <3 Många kramar!

  • Reply Peppe Öhman 27 oktober 2016 at 07:10

   Vad fint! Både Magnus mormor och min mormor heter/hette Majlis och vi pratade faktiskt om det första gången vi träffades.

  Leave a Reply