Helsingfors Jobb Los Angeles Personligt

Advent i LA

27 november 2016

Vi (alltså jag) jobbade hela förmiddagen och kring två åkte vi österut hem till Cissan och Per för att fira advent. Jag antar att sånt firande blir lite viktigare när man bor utomlands. Eller så är det bar jag som är så gammal att jag börjat uppskatta traditioner. Hur som helst är det väldigt mysigt med advent. LA-vädret hjälpte dessutom myset genom att vara stormigt och lite mulet. På sistone har jag verkligen uppskattat att få använda långärmat. Inte så att jag saknar fyra årstider eller vintern, men ibland får temperaturen ligga mellan 15-20.

dscf7919

Här bakas det givetvis lussebullar. Gör ni österbottningar det? För mig som kommer från Helsingfors är det en obekant tradition. Alltså jag hr hört talas om bullarna, men aldrig själv idkat dem.

Jag är förresten så jäkla glad över att ha lärt känna Cissan. Så rolig, generös och smart person. OCH kan baka lussebullar.

dscf7916

Sen drack vi lite vin, pratade om historiska och framtida resemål (problemet med att bo i LA är att man tror att man är på semester på grund av palmer och solsken, men egentligen jobbar man som ett djur istället för att semestra). Och om podcaster som någon borde göra. Det hela slutade med att en person spydde och vi åkte hem. Men det var ändå läggdags så det gjorde inte så mycket.

dscf7929dscf7936-2

Vet ej vad som händer i bakgrunden. En dansande vålnad?

Måste vi verkligen jobba så mycket?
En snabb roadtrip

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply eva 28 november 2016 at 00:18

  Hej Peppe!

  Adventstiden är nästan den bästa tiden på året!

  Ville egentligen bara säga att jag precis har läst Livet & Patriarkatet. Så bra skrivet! Tack för den läsningen. Den lärde mig lite, gav mig några nya insikter och fick mig att ställa några frågor. Och så bekräftade den också en del sådant som jag har vetat/trott/antagit.

  Ha en bra väntan på julen och njut av bebistiden!

  • Reply Peppe Öhman 30 november 2016 at 15:08

   Nä vad ROLIGT att höra (läsa)!!! kram och god jul!

 • Reply Tormenta 28 november 2016 at 00:23

  Men ja, såklart att man bakar lussekatter i Helsingfors. Hur har du kunnat undvika dem? 😀

  • Reply Peppe Öhman 30 november 2016 at 15:08

   WHUT? Aldrig hört talas om det. Nåja, det säger väl mer om mig än om Helsingfors.

 • Reply Madelene 28 november 2016 at 07:03

  Jodå, iaf hemma hos oss i Österbotten bakas det lussekatter.

  • Reply Peppe Öhman 30 november 2016 at 15:09

   Gissade det. Ni är såna Sverige-lovers 😉 Kram

  Leave a Reply