Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Femtio frågor

7 december 2016

Har set den här fråga/svar-listan hos många, men nu senast hos Fiat. Alla bloggar behöver en lista då och då. Det är sant!

1. Vem litar du på?
Jag har ganska lätt för att lita på människor. Är naiv som bara den. Utgår från att ingen sprider mina hemlisar, men har givetvis också blivit motbevisad. Främst litar jag väl på Maggan, Pyret, Karin, Sonja, Anna och några till.

2. Var skulle du vilja vara just nu?
Precis där jag är. Hemma i sängen i Santa Monica. När jag skriver detta sitter jag och överväger om det är värt att ta sig till Finlands konsulat på självständighetsfest eller inte.

3. Favoritstad?
Måste säga Buenos Aires, Los Angeles, Helsingfors och Stockholm. 

4. Vilket är ditt favoritnummer?
Aldrig tänkt på det, men kanske säg 12.

5. Vad var det senaste du åt?
En liten lakritsstång som Pyret hämtade när hon var här och hälsade på.

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då?
Herregud, vilken svår fråga. Grön kanske. Jag är ju lugn och eh… grön?

7. Hur är vädret just nu?
Solen skiner ju alltid här, men på sistone har det varit lite kyligare, alltså runt 18 grader. På natten kan temperaturen sjunka till under 10 grader.

8. Vem var den senaste personen du pratade i telefon med?
Jag pratade med stallet för att boka en hopplektion.

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet?
Roligt om den här fråhan handlade om könsorganet. Svar: om den är omskuren eller inte.

10. Vad har du för skostorlek?
40-41:or.

11. Favorit tv-program?
Så många, men just nu kollar jag på Insecure, Better Things, Good behaviour, Divorce, Westworld och ser fram emot att börja på norska Skam som alla verkar älska. Eviga favoriter är Parks and Recreation, Broad City och The Good Wife.

12. Har du några syskon?
En helsyster (vi kan kalla henne Pyret) och två halvsystrar (Anastasia och Larisza). Tror att pappa liksom gav upp drömmen om en son efter fyra flickor. Tänker att Ann Söderlund kanske känner samma sak efter fem söner.

13. Längd?
Ungefär 172. Fast igår var en av de där ytterst sällsynta dagarna när jag hade högklackat och därmed var drygt 180 cm lång. Vi gick nämligen på den där självständighetsfesten på Finlands konsulat jag var osäker på när jag några timmar tidigare började på den här listan.

img_2746
14. Hårfärg?

Mellanbrun.

15. Ögonfärg?
Grön, blå, grå. Gråna?

16. Använder du kontaktlinser?
Nope, men det kommer inte att vara en katastrof om jag en dag måste börja använda glasögon (minns att båda mina föräldrar fick sämre syn ungefär lika gamla som jag är nu). Tycker att glasögon ramar in ansiktet så snyggt.

17. Favorithögtid?
Medan vi ännu bodde i Finland var jag en Påsklover. God mat, vår i luften, chokladägg och inte samma stress som på julen. Här i USA måste jag säga Halloween eftersom folk engagerar sig så mycket. Eller varför inte julen, grannskaper håller redan nu på att förvandlas till en enda stor julgran.

18. Favoritmånad?
Maj med all förväntan i luften. Sommaren som ligger utbredd framför en.

19. Har du gråtit någon gång utan anledning?
Herregud, ja!

20. Vilken var den senaste filmen du såg?
Ser ju aldrig film nu för tiden, är en tv-seriemänniska. Eller såg ju Kubo and the Two Strings och BFG häromdagen med Vid och Mag. Gillade båda två, fast om jag får vara lite boksnobbig tycker jag att ni hellre ska läsa BGF.

21. Favoritdag på året?
Jag ÄLSKAR ju att fylla år. I år fick jag fira födelsedagen som en överrraskningsmiddag först i Helsingfors, sen på ett hotell på Arlanda och senare flygplan med familjen plus Cissans familj och ännu senare på en restaurang med David Duchovny i bordet bredvid. SÅ BRA FÖDELSEDAG.

peppe2
22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt?
Har nog aldrig gjort det. ELLER? Minns inte riktigt. Om Magnus dör eller dumpar mig får jag ta mig i kragen där.

23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)?
Ja, det tror jag faktiskt att jag kan.

24. Kramar eller kyssar?
Kyssar. Hångel like it’s 1999.

25. Choklad eller vanilj?
Choklad.

26. Har du tatueringar?
Ja.

27. Vad lyssnar du på just nu?
Magnus stökar i badrummet, Vidar kollar på The Octonauts på Netflix och Majlis jollrar i BabyBjörnen bredvid mig.

28. Är du kär i någon kändis?
Nej, det kan jag nog inte påstå att jag är.

29. Vilka böcker läser du just nu?
Jag lyssnar på en del randoes, men ser verkligen fram emot att läsa Geir Gulliksens nyaste (den som vi talar om i podden).

30. Piercingar?
Bara i snibbarna på öronen.

31. Favoritfilmer?
Tycker alltid att det är svårt att skriva älsklingsfilmer/böcker/låtar eftersom jag tar det på alldeles för stort allvar och tror att dessa måste definiera mig perfekt som person. MEN de första jag kommer på är Being John Malkovich, Office Space och så har jag sett Cry Baby oacceptabelt många gånger.

32. Favoritsport?
Alltså ridning såklart! Kolla minen på bruden.
img_023033. Vad gör du just nu?
Dricker kaffe, har precis avslutat frukost.

34. Smöriga, naturella eller saltade popcorn?
Saltade. Fast USA jobbar hårt på att få mig att gilla smörade.

35. Hundar eller katter?
Har noll erfarenhet av katter, men accepterar dem. Om jag måste välja väljer jag hundar.

36. Favoritblomma?
Alltså jag vet verkligen inte. Gillar palmer.

37. Har du blivit påkommen med att göra något du inte får göra?
Ja. Senaste igår använde jag Maggans älsklings James Perse-mjukisbyxor.

38. Har du en bästa kompis av det motsatta könet?
Ja.

39. Har du älskat någon någon gång?
JA! (men Magnus, om du läser detta: Givetvis ingen som jag älskar dig).

40. Vem vill du träffa just nu?
Ser fram emot att Frida ska plocka upp mig så vi kan åka till stallet tillsammans.

41. Är du fortfarande vän med folk från skolan?
Räknas Facebook-vän…?

42. Hur imponerar man på dig om man är kille?
Önskar att det inte var så här, men på grund av patriarkatet händer det ofta att jag blir glad och imponerad när en man gör sånt som är självklar för de flesta kvinnor. Alltså lyssnar och ställer frågor. Har han dessutom nåt slags feministisk analys kommer jag med största sannolikhet att utbrista ”Åh gud vad trevlig han var!” på vägen hem.

43. Gillar du att flyga flygplan?
Kan inte påstå att jag gillar det. Det är transport.

44. Höger- eller vänsterhänt?
Höger.

45. Hur många kuddar sover du med?
Två. En under huvudet, en mellan knäna.

46. Saknar du någon?
Ofta syrran och vänner i Norden.

47. Lyssnar på radio?
Ibland i bilen, men mest på podcaster.

48. Bästa beslutet du har gjort i år?
Att föda Majlis.

img_2666

49. Sämsta beslutet i år?
Av girighet tacka ja till jobb jag egentligen inte vill göra och sen lida av ångest.

50. Din senaste nerladdade app?
Tog bort Snapchat när mitt facebook-flöder fylldes av bilder på folk i medelåldern (alltså min ålder) som upptäckt appen och började lägga ut snyggbilder på sig själva. På Facebook. Som ni märker tror jag att jag är ung och har koll. Det har jag gvetvis inte, men det kändes som om Snapchat spelat ut sin roll. Sen beslöt vi oss för att jaga ett par Snapchat Spectacles och laddade ner appen igen. Tar bort den nu.

Diabetesfest med mera
Kan vi inte ses i december?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply 50 frågor. | BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET 8 december 2016 at 09:21

    […] Peppe skriver att alla bloggar behöver en lista då och då. Ellen säger att listan är perfekt för händelselösa dagar. Så här kommer en lista. […]

  • Leave a Reply