Böcker Feminism

Vasa! Put your hands up in the air!

16 december 2016

I går åkte jag upp till Vasa för att hålla en föreläsning om feminism och om Livet & patriarkatet. Vasa inledde starkt med att bjussa på BÅDE bastu och bubbelpool på hotellrummet. Bless you, Finland. Jag hann ändå bara slänga in mina grejer på rummet för att sedan träffa en kompis och få skjuts till föreläsningssalen. Kan inte påstå att jag inte skulle ha varit lite nervös, men tänkte att om Patti Smith kan staka sig på Nobelfesten så gör det kanske inte så mycket om jag får en liten blackout. Skönt att från och med den 10 december 2016 alltid ha Smith som referens innan en ska prata inför publik.

img_2934

Det blev en så fin kväll. Flera hundra personer i publiken, smarta och konstruktiva frågor, jag fick signera böcker och kvällen avslutades med att jag och min kompis Johanna åt en sen middag på hotellet. Min plan var att bada bastu, men somnade mitt i projektet. Vaknade vid tre och kunde inte somna om. Mitt undermedvetna hade lyckligtvis ställt in bastun så den var varm när jag vaknade så jag passade på att basta lite mitt i natten. Kändes som ett litet slöseri att inte ha en bra kompis och en kall öl som sällskap, men men men jag var nöjd ändå.img_2942

Sen blev det plötsligt morgon och jag returnerade mig själv till Stockholm. Sista chansen att få sin Livet & patriarkatet signad är på onsdagen klockan 18 på Schildts & Söderströms i Helsingfors. Tycker ni ska komma.

Den krävande kvinnan
Skoja bort sexuella inviter

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Flicka 16 december 2016 at 06:25

  Hej Peppe! I senaste podd snackade du och Magnus om MV-lehti. Ilja Janitskin är misstänkt för bland annat hets mot folkgrupp, grov ärekränkning, penninginsamlingsbrott, olaga hot och brott mot upphovsrätten.
  Visserligen umgås jag i en rödgrön journalistbubbla men jag skulle nog säga att desinformation och fuskmedier är väldigt mycket på tapeten just nu även i Finland.

  Hoppas du och din familj har en riktigt lyckad visit till Norden!

  • Reply Peppe Öhman 16 december 2016 at 23:07

   Tack för att du förtydligar! I diskussionens hetta vill vi inte avbryta inspelningen och ibland har vi inte riktigt all fakta. kram!

 • Reply TIDSTJUVEN 16 december 2016 at 10:12

  Tack för en intressant föreläsning!

  • Reply Peppe Öhman 16 december 2016 at 23:06

   Tack själv för ett jättebra blogginlägg!

  Leave a Reply