Feminism

En säker förlossning

20 december 2016

Med julafton runt hörnet vill jag be dig om en grej. Om du betalar ynka 150 kronor kan en fattig kvinna i Demokratiska Republiken Kongo få föda barn på ett sjukhus. 150 är en ganska futtig summa med tanke på hur mycket tryggare den här mamma både måste känna sig och vara. På Panzisjukhuset finns vård för för tidigt födda, bra eftervård för kvinnorna och möjlighet att göra kejsarsnitt när det behövs. Här finns mer information.

Jag som själv är ganska nyförlöst blir alldeles tårögd när jag tänker på hur hemskt det måste vara på väg att föda barn och inte få någon professionell vård. Genom att sms:a STJÄRNA till 729 72 får mamman en säker förlossning.

Kongo Bukavu Panzi, Förlossning Bela Wakilongo med tvillingar Chiku och Kito

Kongo Bukavu Panzi, Förlossning
Bela Wakilongo med tvillingar Chiku och Kito

 

När du har skickat sitt sms får du svar med en julhälsning som du kan skicka till en vän du vill ge en julgåva, så här ser den ut.

Bor du i Finland och inte kan sms:a eller vill ge ett gåvokort i julklapp åt någon går det också bra att köpa en gåva över Läkarmissionens webb (och om du inte bryr sig om sånt kan du swisha valfri summa till 90 00 217 och skriva Stjärna som meddelande).

ung kvinna pussar baby

Visst gör vi det här tillsammans! Tänk en så otroligt fin gåva det är att ge en kvinna en trygg förlossning? Vem är med? Hoppa över en jullunch och investera i en kvinnas och babys säkerhet.

Stigmat: Feminist
Den krävande kvinnan

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Pippigull 20 december 2016 at 08:03

  Swishat o klart!!! Bra tips!!!

 • Reply Frida 20 december 2016 at 08:43

 • Reply Anna 20 december 2016 at 19:24

  Jag är med!!

  • Reply Peppe Öhman 23 december 2016 at 00:16

   Tack <3 <3 <3

  Leave a Reply