Helsingfors Resa

The Sea of Balls

22 december 2016

När vi kom till Helsingfors igår morse promenerade vi likt packåsnor till The Cock som inte bara drivs av en god vän till mig, men som också har vansinnigt bra mat. Svenskar som är på väg att besöka Helsingfors, jag vill att ni antecknar detta. THE COCK. Vi valde ungefär allt de hade på frukostmenyn, acaibowl, avocadotoast, croissanter och massor av kaffe.

dscf8366 dscf8361 dscf8374-2 dscf8375
Ursprungligen var det meningen att vi skulle åka hem till min syster, men eftersom jag skulle prata på ett event samma kväll och ha firmajulfest med Friman efter det OCH gå på möten hela följande dag fick vi ett infall och tog in på hotell. Får man ens göra så? tänkte jag. Det kändes alldeles för lyxigt, men tydligen får man.

dscf8350
Men herregud, nu går jag ju händelserna i förväg. Kvällen innan tillbringades nämligen på Viking Line, i världens snyggaste hytt. Vi installerade oss, tog ett glas skumpa och gick sedan för att äta ett skaldjursfat. Nio gånger av tio är förväntan inför skaldjursfatet bättre än själva fatet, men detta höll vad det lovade.

dscf8278

dscf8300
dscf8347

dscf8341

Sen gick Maggan och Vidde till bollhavet, eller The Sea of Balls, som Vidar beskrev det. Bra namn också på patriarkatet kan man tycka. Själv somnade jag bredvid Majlis och vaknade ungefär först när vi tog i land. Och sen gick vi till Cocken, men det vet ni ju redan.

Kommer vi iväg till Los Angeles?
Helsingfors, Helsingfors, Helsingfors

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply emzi 22 december 2016 at 13:29

  The Cock är nog så bra ställe 😀 Gillas definitivt!

  • Reply Peppe Öhman 23 december 2016 at 00:14

   Håller med!

 • Reply yllet 22 december 2016 at 14:43

  Vilken himla fin bild på Magnus och Vidde! Kärleken lyser.

  • Reply Peppe Öhman 23 december 2016 at 00:14

   Ja! Tack eller jag tycker också det, att de är så fina ihop.

 • Reply Marie 22 december 2016 at 23:56

  Jag jobbar på ett stort bolag i närheten av The Cock, och när de ännu hade sin lunchbuffe var det mitt och mina kollegers absoluta favoritlunchställe! Men tyvärr har vi inte gått dit efter att de bytte till färdiga portioner. Kanske man måst gå dit utanför lunchtid!

  • Reply Peppe Öhman 23 december 2016 at 00:14

   JA! GÅ ditt på frukost eller middag (åt min födelsedagsmiddag där i somras och frukost häromdagen. Både var super bra!).

  Leave a Reply