Okategoriserade

Mängden julklappar är ej rimlig

24 december 2016

För en gångs skull planerade vi julafton ordentligt och delade ut en del av barnens julklappar före middagen. Det kändes både som ett litet nederlag och ett genidrag. Mer genidrag. Sen åt vi blinier med rom, smetana och hackad lök, gravad lax, potatis och en massa annat gott. När barnen långsamt knoppade av delade vuxenpresenterna ut (allt man lägger epitetet ”vuxen” till får en snuskig dubbelmening) och drack det sista av champagnen. För att vara ärlig börja jag bli lite äcklad av mängden presenter på julafton, det blir helt enkelt en för stor kontrast till de som har noll. Ville ändå inte förstöra stämningen på självaste julafton genom att säga detta. Får ta upp det lite tidigare i december nästa år.

Med det sagt: Vilken var er bästa gåva att ge bort och/eller julklapp ni fick?img_3119

Föräldrar som vänner
Bokbloggarhjälpen

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Erika 25 december 2016 at 00:23

  Håller med och kände samma! Min bästa present var nog muggen från lillebror med texten ”My body, my voice, my pussy, my choice”. Han känner sin syster…:)

  • Reply Peppe Öhman 25 december 2016 at 12:41

   Hälsa din bror att jag också vill ha en sån genikopp! kram 🙂

 • Reply Anna T 25 december 2016 at 02:57

  God Jul Peppe! Jag är nu på första sidorna i ”Livet och patriarkatet”. Är så glad över den boken, att ha alla dina kloka formuleringar kring feminismen på ett och samma ställe. Så tack, tack för den julklappen! Det bästa är att min gamla mamma läste den innan hon slog in den för att skicka iväg den ända hit långt borta till mig. Hon konstaterade glatt att hon lärde sig en massa! : ) Ha, ha…hon vet ju inte ens vem Beyoncé är. Good for her. Kram.

  • Reply Peppe Öhman 25 december 2016 at 12:41

   God jul! Och så FINT att din mamma också ville läsa L&P! Hälsa henne! Och så glad om du gillar boken. Stor kram och god fortsättning på julen!

 • Reply Maria 25 december 2016 at 03:21

  Hej Peppe och god fortsättning! Jag har varit sjukskriven ett längre tag och därför fick mina barn pga dålig ekonomi endast en julklapp var från mig. Min bästa julklapp var deras reaktioner. Alla sa med eftertryck: ”Men skärp dej nu mamma – det är ju inte julklapparna som är det viktiga. det är ju att vi får vara tillsammans!” Älskar mina barn. Och tusen tack för en underbar Mellan raderna – podcast, lyssnar med stor behållning varje gång!

  • Reply Peppe Öhman 25 december 2016 at 12:39

   Vilka otroligt fina barn du har! Och tack för de fina orden om Mellan raderna! De gjorde mig glad. KRAM

 • Reply Johanna 25 december 2016 at 06:41

  Bästa jag gav donationer till UNICEF och Kvinnobanken. Bästa jag fick var presentkort till massage och fotvård. Uppskattar det extra mycket nu när jag är gravid.

  • Reply Peppe Öhman 25 december 2016 at 12:38

   Grattis till graviditeten och de utmärkta klapparna!

 • Reply Linda 25 december 2016 at 09:02

  Min bästa ge-bort var donationer till Läkarmissionen. Nästa år ska jag köra ännu hårdare på det och byta ut vuxen-klapparna mot donationer. Min bästa julklapp var ett ljus min son stöpt.

  • Reply Peppe Öhman 25 december 2016 at 12:38

   Mycket bra presenter! Både av dig och din son.

 • Reply Tea 25 december 2016 at 09:56

  Jag fick ”livet och patriarkatet”. Hade behövt den boken en vecka tidigare när jag landade i en obekväm diskussion om att kvinnor bör stanna hemma med barn och stackars mina barn som växer upp med mig som ensamstående förälder och måste gå på dagis.

  • Reply Peppe Öhman 25 december 2016 at 12:37

   Ja STACKARS dina barn. Eller kanske ändå inte. Jag tror att de har en fantastisk mor. Hoppas du gillar boken! Kram

 • Reply Frusnygg 26 december 2016 at 05:51

  Jag blev barnsligt glad över en riktigt superbra pannlampa. Förra året fick jag en get, en sån som bor hos en familj och ger dem mjölk etc. Jag tänker på den ibland och på familjen och hoppas de har det bra. Det var också en bra present. De känns olika. De berör olika centra i mig. Ett barnsligt och ett vuxet.

  • Reply Peppe Öhman 27 december 2016 at 01:07

   Pannlampan var också en succépresent i mitt julsällskap. (jag tycker att det är fint att ha både vuxna och barnkänslor)

 • Reply L 26 december 2016 at 08:37

  Bästa presenterna jag gav i år var kombinationen gåvobevis hos Unicef och hemmagjort presentkort på trerätters middag ute. Upplevelser är en bra grej att ge bort.
  Bästa klappen jag fick i år var 2 x Elena Ferrante. En bra jul innehåller minst en bokklapp. Fick dock inte ”Livet och patriarkatet” som jag önskat mig så den handlar jag i januari.

  • Reply Peppe Öhman 27 december 2016 at 01:07

   JA! Upplevelser och välgörenhet (och böcker) är de bästa presenterna. kram <3

 • Reply Koko 28 december 2016 at 08:52

  Ger och får mycket lite presenter numera, vi är bara vuxna i den närmaste kretsen och jag får också ångest av prylar. Upplevelser är bäst. Jag fick Museiekortet av min sambo (gratis inträde till ca 200 museer runt om i Finland) och hoppas att det ska sänka tröskeln till att sticka mig in på museer i stället för att göra det till en stor grej som aldrig blir av.

  Så fick jag också en ”erilainen lahja”, skoluniform till flickor av en f.d. kollega, najs.

  Jag tror att den bästa klappen jag gav bort var Nils Uddenbergs lilla bok Gubbe med katt åt pappa. Han muttrade visserligen lite åt ”gubbe”, men eftersom den handlar om en äldre mans förtjusning över sin katt så tror jag att han kommer att gilla den.

  • Reply Peppe Öhman 29 december 2016 at 00:02

   Håller fullständigt med om att upplevelser (och välgörenhet) är bäst. Som vuxen har man i ärlighetens namn det mesta man behöver och det finns tillräckligt mycket grejer i världen som det är. Det sagt vill jag alltid köpa nåt fint klädesplagg åt min syrra.

  Leave a Reply