Okategoriserade Personligt

Nyårslöften, vi gör det!

30 december 2016

Jihde och jag spelade in årets sista Mellan raderna och i slutet frågade Karin mig om mina nyårslöften. Själv lovade hon att oftare gå på vänners föreställningar, utställningar, bokreleaser och andra festligheter. I stunden kom jag inte på en enda sak. Kände väl mig perfekt som jag var. Men nu ni, tänker jag så här: År 2017 ska jag satsa på att få folk glada, se dem för dem de är, berömma dem för det de gjort bra, försöka vara rolig och liksom skapa god stämning. Tänka som Noora i Skam: Alla människor går igenom en struggle, därför var snäll. Givetvis ska jag också i fortsättningen bråka med sexister och rasister, men vara den positiva typen i andra människors lag. Lite mer som Magnus, alltså. Förutom ekonomiskt.

Ni då, avger ni några nyårslöften? Jag vill höra dem alla.

When Harry met Sally
WIN!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Emma 30 december 2016 at 08:08

  jag brukar ha 4-månaderslöften istället. tycker det är lättare att dela upp året lite… så på 4 månader ska jag: spara 20 000 kr, läsa 4 böcker, orka springa 5 km i sträck och välja ut 4 filmer på IMDB:s top 100 som jag inte sett och se!

  • Reply Emm 31 december 2016 at 03:13

   Tack för inspirationen! Både de blandade målen och tidsspannet låter bra.

  • Reply Peppe Öhman 1 januari 2017 at 06:53

   Håller med om att det är ett supertips att dela upp året i delar. Lättare för överblick och bokslut.

 • Reply Frusnygg 30 december 2016 at 13:48

  Vilket supertips med fyramånadersmålen! Själv klappar jag mig ordentligt på axeln för målet som uppnåddes i år, nämligen att säga upp mig efter 14 år på samma ställe. Nu startar jag eget och det blir 2017 år stora utmaning att få företaget att rulla. Det ser jag fram emot och det ska bli så kul! Jag omger mig med inpirerande och modiga förebilder och det kommer jag att fortsätta med. Minst en date i veckan med en person som tror på mig och som utmanar mig att bli ännu bättre.

  • Reply emma 31 december 2016 at 06:18

   Vad modigt av dig! Hoppas allt går toppen!

 • Reply Linnea 31 december 2016 at 01:39

  Har satt som mål att fr.o.m 2017 köpa och använda bara sådana hygienprodukter och kemikalier som inte är testade på djur. Tjuvstartade redan med diskmaskinstabletter – fattar inte varför djur ska lida för mina rena tallrikar. Gott nytt år, och tack för intressanta ämnen under 2016.

  • Reply Peppe Öhman 1 januari 2017 at 06:53

   Fasiken så bra. Visste inte ens om att diskmedel är testat på djur. Jag ska också bli mer noggrann med vad jag köper.

 • Reply Kristina 31 december 2016 at 18:02

  Mina mål 2017 är: 100% stopp på plastkassar, plastbyttor, plastflaskor etc. dvs allt som kan hamna i oceanerna. Donation till organisationer som uppfunnit metod att rensa upp haven från plast. Som Peppe, vara positiv, stöttande och skapa god stämning bland människor. Se livet från ett vidare perspektiv och inte enbart från mitt privata dito. Gott nytt år! :))

  • Reply Peppe Öhman 1 januari 2017 at 06:52

   Mycket inspirerande, ska göra som du.

  Leave a Reply